Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν άσυλο στην Ελβετία

Τούρκοι υπήκοοι με διπλωματικά διαβατήρια έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελβετία, σύμφωνα με την εφημερίδα Tages-Anzeiger, η οποία αναφέρει πως η υπόθεση θα αποτελέσει πιθανή δοκιμασία στις σχέσεις των δύο χωρών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Tages-Anzeiger, ο δεύτερος τη τάξει Τούρκος διπλωμάτης στη Βέρνη και η οικογένειά του είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν άσυλο, καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη διαταγή να επιστρέψει στη Τουρκία, η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας κυβερνητικής εκκαθάρισης ατόμων που θεωρούνται ύποπτα απιστίας προς τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι η είδηση μεταδόθηκε ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σκοπεύει να εκφωνήσει λόγο σε συμπατριώτες του στη Ζυρίχη το Σαββατοκύριακο, το οποίο προέτρεψε τις αρχές της πόλης να ζητήσουν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την ματαίωση της συγκέντρωσης για λόγους ασφαλείας. Ο Μ.Τσαβούσογλου κατηγόρησε τη Γερμανία την Τετάρτη για εχθρότητα απέναντι στη χώρα του και στο Ισλάμ, και το Βερολίνο κατέκρινε την αυξημένη τουρκική κατασκοπεία στο γερμανικό έδαφος, ενώ η οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν έδειξε να μειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου