Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Ρούτε και του Βίλντερς για το μέλλον της χώρας στην τελευταία τους τηλεμαχία πριν από τις αυριανές εκλογές



Η τηλεμαχία μεταξύ του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και του ακροδεξιού αντιπάλου του Γκέερτ Βίλντερς ολοκληρώθηκε χθες με μια έντονη αντιπαράθεση για το μέλλον της χώρας.
Η μονομαχία μεταξύ των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε μετά τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο μεταξύ της Ολλανδίας και της Τουρκίας, αφού οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν τη διεξαγωγή εκδηλώσεων υπέρ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Θέλω η Ολλανδία να είναι η πρώτη χώρα που θα ανακόψει τον κακό λαϊκισμό», τόνισε ο Ρούτε, αναφερόμενος στο Brexit και το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Η τηλεμαχία αυτή αναμενόταν ότι θα επηρεάσει το 60% των ψηφοφόρων που παραμένουν αναποφάσιστοι, την ώρα που οι βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία θεωρούνται βαρόμετρο για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, εν αναμονή μάλιστα και δύο ακόμη εκλογικών αναμετρήσεων, στη Γαλλία και τη Γερμανία.
«Μπορούμε να πούμε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι προημιτελικοί για να προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε τη νίκη του κακού λαϊκισμού», είχε δηλώσει χθες το απόγευμα ο Ρούτε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο στη Γαλλία και στη συνέχεια ο τελικός στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο».
Όμως «δεν παίζω στους προημιτελικούς», του απάντησε ο Βίλντερς στο τέλος της τηλεοπτικής τους αντιπαράθεσης. «Παίζω έναν τελικό, έναν τελικό κατά των ψευτών, κατά των νομοθετών».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου