Μακρόν και Λεπέν στον β' γύρο, σύμφωνα με 4 exit polls



Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Blooberg, επικαλούμενο το υπουργειο Εσωτερικών της Γαλλίας, με καταμετρημένες περίπου 5.250.000 ψήφους, η Μαρίν Λεπέν προηγείται με ποσοστό 25,2% ενώ ο Μανουέλ Μακρόν έρχεται δεύτερος με ποσοστό 21,1% και ακολουθεί ο Φρανσουά Φιγιόν με ποσοστό 19,7%. 
Τα exit polls 

O κεντρώος υποψήφιος Μανουέλ Μακρόν λαμβάνει 23,7%, και η Μαρίν Λεπέν με 21,7% θα μονομαχήσουν στον β' γύρο για τη γαλλική προεδρία σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση που μετέδωσε η γαλλική δημόσια τηλεόραση.

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23,7% και η Λεπέν το 21,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ipsos/Sopra Steria.

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.

Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ifop .

Όπως μετέδωσε το δίκτυο TF1 επικαλούμενο δημοσκόπηση του KANTAR SOFRES Μακρόν και Λεπέν είναι ισόπαλοι στο 23%,


Σοσιαλιστές και συντηρητικοί εκφάζουν την υποστήριξή τους προς τον Μακρόν

Συντηρητικοί και σοσιαλιστές γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.

Από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Πιερ Ραφαρέν και μέλος του κόμματος «οι Ρεπουμπλικανοί» δήλωσε ότι σε «ό,τι τον αφορά και χωρίς δισταγμό δηλώνω ότι πρέπει να συσπειρωθούμε πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν».

Παραδέχτηκε την ήττα του ο Φρανσουά Φιγιόν

Ο υποψηφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, παραδέχτηκε την ήττα του στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και κάλεσε τους υποστηρικτές του να στηρίξουν τον κεντρώο υποψήφιο, Μανουέλ Μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου