Θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα τον Μάιο», δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ

Την προσωπική δέσμευσή του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα εντός του Μαϊου, διατύπωσε ο πρόεδρος του Eurgroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη δευτερολογία του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ελληνικό πρόγραμμα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει την ισχυρή προσωπική δέσμευσή μου ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα τον Μάιο. Πρέπει να γίνει τον Μάιο. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι αρκετά καλή. Η ανάπτυξη πέφτει και πάλι, τη στιγμή που χρειάζεται να συνεχιστεί η εμπιστοσύνη και η ανάπτυξη. Ναι, έχετε την προσωπική δέσμευσή μου ότι θα επανέλθω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μία δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurgroup σημείωσε ότι το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα δεν δίνει έμφαση στη λιτότητα, αλλά σε βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα αυτών των μεταρρυθμίσεων θα μπορεί να επενδυθεί για θετικές πολιτικές που χρειάζεται η Ελλάδα, πρόσθεσε.

Tέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους, στη βάση των αποφάσεων του Μαϊου του 2016. «Η ανακούφιση του χρέους θα δώσει λύση για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μία βιώσιμη διαδρομή στο μέλλον», τόνισε.
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, επισήμανε ότι μία συνολική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση θα δώσει βεβαιότητα για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Αυτή η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί σύντομα», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί, «για το καλό όχι μόνο των Ελλήνων πολιτών, αλλά για το καλό του συνόλου της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου