Αίγυπτος: Σε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Με νέες επιθέσεις απειλεί το ΙΚ

Τις πολύνεκρες επιθέσεις κατά των δύο κοπτικών εκκλησιών, στην Αίγυπτο, διέπραξαν δύο τζιχαντιστές, φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά, ανακοίνωσε το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες κηρύχθηκε η χώρα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα τριών μηνών κήρυξε την Αίγυπτο ο πρόεδρος της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού κράτους παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο.
«Υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που θα εφαρμοστούν, καταρχάς η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες» επισήμανε ο πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι έλαβε το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να «προστατεύσει» και να «διαφυλάξει» την χώρα.


Η επίθεση στην Αλεξάνδρεια διαπράχθηκε από τον Άμπου αλ Μπαράα αλ Μάσρι, μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η επίθεση στην εκκλησία της Τάντας διαπράχθηκε από τον Άμπου Ίσαακ αλ Μάσρι, σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο απειλεί και με νέες επιθέσεις.

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Ισραήλ
Ήδη το Ισραήλ προειδοποίησε τους υπηκόους του να μην επισκέπτονται την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο και να εγκαταλείψουν «αμέσως» την περιοχή.
«Η πολύνεκρη επίθεση αποδεικνύει μία ακόμη φορά την τρομοκρατική ικανότητα του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Δεδομένου του μεγέθους της απειλής, το γραφείο συστήνει σε όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Σινά, να φύγουν αμέσως και να επιστρέψουν στο Ισραήλ». Το γραφείο αντιτρομοκρατίας είχε εκδώσει τον περασμένο μήνα προειδοποίηση σχετικά με το Σινά, έναν δημοφιλή προορισμό για τους Ισραηλινούς εν όψει του εβραϊκού Πάσχα.

Η νέα οδηγία εκδίδεται «μετά την κλιμάκωση της σοβαρότητας της απειλής εναντίον των Ισραηλινών που επισκέπτονται το Σινά και τα περίχωρά του», προστίθεται στο κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου