Καθησυχάζει ο Σταθάκης για ΔΕΗ - Επιμένει ο Σκουρλέτης

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν «απόλυτα ότι η ΔΕΗ αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί τον βασικό πυλώνα του ενεργειακού συστήματος της χώρας και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια, αυτός ο συσσωρευμένος πλούτος να παραμείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώθηκε το Σάββατο και στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ευρωδικαστηρίου σχετικά με την μονοπωλιακή πρόσβαση της ΔΕΗ στον λιγνίτη, ο Γ. Σταθάκης υπογραμμίζει:
«Θα διασφαλίσουμε πλήρως τις θέσεις εργασίας και τον ρόλο της ΔΕΗ ως κεντρικού πυλώνα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας».Ο υπουργός υπενθυμίζει ότι το σχέδιο της «μικρής» ΔΕΗ, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προέβλεπε οριζόντια πώληση περίπου του ενός τρίτου της ΔΕΗ: μονάδων λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών και φυσικού αερίου. «Εμείς από την αρχή υποστηρίζουμε ότι το μόνο θέμα που συζητάμε είναι η εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τους λιγνίτες», προσθέτει και επικρίνει τη ΝΔ ότι «επέλεξε να επαναφέρει τις θέσεις της πρόσφατα, και μάλιστα την ημέρα που εμείς διαπραγματευόμασταν στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς».

Σημειώνει ακόμη ότι η κυβέρνηση, με την έως τώρα διαπραγμάτευσην έχει καταφέρει να αποκλείσει τη συζήτηση για το σύνολο των μονάδων της ΔΕΗ και την ιδέα της αποκλειστικής συμμετοχής ιδιωτών, ενώ στην πορεία των συζητήσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι το φθινόπωρο και «που θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια, θα αποσαφηνιστεί ο τρόπος που θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου».



Επιμένει ο Π. Σκουρλέτης: Θέλουν να ξεπουληθεί η ΔΕΗ όσο, όσο



Επανήλθε στο θέμα της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας ότι την περίοδο του μνημονίου γίνεται προσπάθεια “να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας και κάποιοι να κερδίσουν”.


Συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 πως “ η κατάσταση στην επιχείρηση δεν είναι άσχημη σε τέτοιο βαθμό που λένε, το λένε για να ξεπουληθεί όσο-όσο”, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

Εμείς είμαστε οι μόνοι που το είπαμε και πριν και μετά, αλλά οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι υπό καθεστώς ήττας, της συμφωνίας του 2015. Στο πλαίσιο ενός αρνητικού συμβιβασμού κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα και να δούμε φως στην άκρη του τούνελ, είπε ακόμα ο κύριος Σκουρλέτης.

Όταν έχεις απέναντί σου ανθρώπους που δεν σέβονται την υπογραφή τους, που θέτουν συνεχώς καινούρια θέματα κατά το δοκούν, είσαι υποχρεωμένος να τα λες όλα, κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου