Τι λένε τα πρώτα exit pools για τη Γαλλία

Ο Μακρόν φαίνεται να προηγείται της Λεπέν στα πρώτα αποτελέσματα των exit polls όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης που δεν έχουν νομικούς περιορισμούς.
Σύμφωνα με τη βελγική τηλεόραση RTBF, o Mακρόν βρίσκεται πρώτος με ένα ποσοστό της τάξεως του 24% ακολουθούμενος από την Λεπέν με ποσοστό 22%. Ο Φιγιόν έρχεται τρίτος με 20,5% και τέταρτος ο Μελανσόν με 18%.
Ωστόσο το βελγικό site της έγκυρης εφημερίδας Λε Σουαρ σημειώνει ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς τα exit pools έξω από τα εκλογικά τμήματα είναι ενδεικτικά, αφορούν μόνο 100 χιλιάδες ψηφοφόρους και  δεν αποτελούν ωστόσο πραγματική προβολή καθώς υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας της αλήθειας ή του ψέμματος στη δήλωση των ψηφοφόρων.

Ας σημειωθεί ότι βελγικές ιστοσελίδες παρουσιάζουν τον Μελανσόν να έρχεται πρώτος στις υπερπόντιες περιοχές και τον Μκαρόν πρώτο στα αποτελέσματα των γάλλων που ψήφισαν στις Ηνωμένες Πολαιτείες.

Εντωμεταξύ ελαφρά αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με την ίδια ώρα του 2012 σημειώθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών.
Στις 12 η ώρα η συμμετοχή ήταν 28,54 έναντι 28,29 το 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου