«Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»-Δείτε το ντοκιμαντέρ

Μια μοναδική προσέγγιση στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι το ντοκιμαντέρ της Αντζελίκ Κουρουνίς που διατίθεται πλέον με πολλούς υπότιτλους και ελληνικά στο Διαδίκτυο.
«Μας απειλούν, μου υποσχέθηκαν μια σφαίρα στο κεφάλι», λέει η , δημιουργός του ντοκιμαντέρ της οποίας έκανε ένα ειδικό αφιέρωμα η γαλλική Λιμπερασιόν. Γιατί "προσωπική υπόθεση" την ρωτάνε και η Σκηνοθέτης απαντά "γιατί ο άνδρας μου είναι Εβραίος, ο γιος μου ομοφυλόφιλος, ο άλλος Αράν, και εγώ είμαι φεμινίστρια της αριστεράς , κόρη πρόσφυγα"!


«Εάν έρθει ποτέ αυτό το κόμμα στην εξουσία μέσα από το κοινοβούλιο, κάτι που το προσπαθεί, τότε είναι σαφές ότι δεν θα κυβερνήσει για όλους. Όταν το 2009 ξεκίνησα το ντοκιμαντέρ, ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να περάσει το 0,2% που ήταν τόσα χρόνια, να γίνει κόμμα στη Βουλή και μάλιστα τρίτη δύναμη. Τότε με ενδιέφερε να καταλάβω γιατί το κράτος τους αντιμετώπιζε με ανοχή ενώ διέπρατταν εγκληματικές ενέργειες», λέει αναφερόμενη στο κλείσιμο των ελληνοαλβανικών συνόρων με επικεφαλής το νούμερο δύο της οργάνωσης Χρήστο Παππά, ή την παρολίγο επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή, που μάλιστα οπλοφορούσε. «Από τη στιγμή που έχουν μπει στην Βουλή με καθαρά νόμιμο τρόπο, δηλαδή με εκλογές, όλα μπορούν να συμβούν». 

Τα γυρίσματα δεν ήταν εύκολη υπόθεση για αυτήν και τους συνεργάτες της. Ως ανταποκρίτρια γαλλόφωνων ΜΜΕ στην Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να συγκεντρώσει υλικό από την προεκλογική εκστρατεία τους, αλλά και από άλλα γεγονότα. Ήθελε να παρουσιάσει όλες τις πτυχές και τις προεκτάσεις ενός φαινομένου που απλώθηκε με όχημα την οικονομική κρίση. Χάρη στην εμμονή και την ομαδική δουλειά η προσπάθεια στέφθηκε από επιτυχία, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Με μια κάμερα στο χέρι η Ανζελίκ πήρε από πίσω την οργάνωση και κατέγραφε τα πάντα σε κάθε δημόσια εκδήλωση των Χρυσαυγιτών. «Με συνήθισαν» λέει σήμερα, όταν τη ρωτούν πως τα κατάφερε. «Πίστευαν ότι μπορούν να με ξεγελάσουν, επειδή για αυτούς μια γυναίκα είναι ηλίθια, πόσο μάλλον εγώ που τότε είχα τα διπλάσια κιλά από όσα έχω σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου