«Φρούριο» η Βρετανία – Φόβοι για νέα επίθεση

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι το επίπεδο συναγερμού στη χώρα ανεβαίνει στο μέγιστο επίπεδο, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί νέα τρομοκρατική επίθεση, μετά το χτύπημα στο Μάντσεστερ που κόστισε τη ζωή 22 ανθρώπων και άφησε πίσω δεκάδες τραυματίες. Θα αναπτύσσεται στρατός σε δημόσιες εκδηλώσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Μέι ανακοίνωσε ότι το επίπεδο συναγερμού στη χώρα ανεβαίνει στο μέγιστο επίπεδο, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα άμεσης εκδήλωσης νέας τρομοκρατικής επίθεσης. Είναι η πρώτη φορά που το επίπεδο συναγερμού στη χώρα ανεβαίνει στο μέγιστο επίπεδο μετά το 2007, με τη Μέι να δηλώνει πως «είναι αρκετά πιθανό να επιχειρηθεί και νέο χτύπημα».

Παράλληλα, ανακοίνωσε επίσης ότι μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσουν την ενίσχυση της ασφάλειας σε τοποθεσίες-κλειδιά και στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα. Όπως ανέφερε, δεν θέλει να προκληθεί ανησυχία αλλά η εμπλοκή του στρατού είναι αναγκαία.

Εξέφρασε την ανησυχία της για «δίκτυο» τρομοκρατικού πυρήνα, υπογραμμίζοντας πως ο καμικάζι του Μάντσεστερ μπορεί να αποτελεί μέλος του. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ενός ευρύτερου δικτύου στο οποίο συμμετείχε ο δράστης. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα».

Ο βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά του μέσα σε συναυλία στο Μάντσεστερ είναι ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι, Βρετανός με λιβυκή καταγωγή, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Το «Ισλαμικό Κράτος» ισχυρίζεται μέσω του ελεγχόμενου από το ίδιο πρακτορείου Amaq ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο οι αρχές τόσο της Μεγάλης Βρετανίας όσο και των ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τους ισχυρισμούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου