Επιθέσεις σε σπίτια Πακιστανών στον Ασπρόπυργο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Σκηνικό πλήρους τρομοκρατίας με την ανοχή της αστυνομίας, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή, ότι επιχειρεί να επιβληθεί την επομένη της αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής κινητοποίησης στην περιοχή Γκορυτσά του Ασπροπύργου «από γνωστή ομάδα που έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε Πακιστανούς εργάτες από τον περασμένο Αύγουστο».
Σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, ύστερα από τις επιθέσεις με πέτρες και κροτίδες προς τους διαδηλωτές το βράδυ του Σαββάτου, η ομάδα επιχείρησε την Κυριακή να εξαπολύσει ρατσιστικό πογκρόμ κατά των Πακιστανών, περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της περιοχής με ξύλα και εκτοξεύοντας απειλές, ενώ το βράδυ της Κυριακής προσπάθησε να εισβάλει σε σπίτια όπου μένουν Πακιστανοί, σπάζοντας τζάμια και προξενώντας φθορές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε σπίτι στην οδό Τραπεζούντος 31 και σε σπίτι δίπλα στην εκκλησία του Άη Γιάννη.

Η ΚΕΕΡΦΑ υπογραμμίζει ότι και αυτές οι επιθέσεις, όπως και οι βίαιες επιθέσεις σε Πακιστανούς το προηγούμενο διάστημα την ώρα που εργάζονταν στο χωράφι ή περπατούσαν στο δρόμο, γίνονται κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν προσπαθεί να εμποδίσει και να σταματήσει τη ρατσιστική βία στον Ασπρόπυργο, αλλά δίνει την εντύπωση ότι παρέχει ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας στους δράστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προχώρησε σε προσαγωγές για τις επιθέσεις εναντίον της αντιρατσιστικής κινητοποίησης το Σάββατο, ενώ σε άλλη περίπτωση είχε αφήσει ελεύθερους τους δράστες, υποχωρώντας στις εκκλήσεις των οικείων τους, λίγη ώρα μετά από ρατσιστική επίθεση κατά Πακιστανών σε χωράφι.

Για τα τελευταία γεγονότα στον Ασπρόπυργο, η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας δίνουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 2 έξω από τη ΓΑΔΑ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου