Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Όλα έτοιμα για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών καναλιών, ξεκινήστε



«Τα πάντα είναι έτοιμα και στη θέση τους, για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, ξεκινήστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν πια δικαιολογίες». Αυτό το μήνυμα έστειλε, προς τα μέλη του ΕΣΡ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για άλλες καθυστερήσεις προειδοποιώντας τα μέλη του ΕΣΡ ότι αν δεν τηρούν τα καθήκοντα τους, τους νόμους και το σύνταγμα, έχουν τις σχετικές πειθαρχικές αστικές και ποινικές ευθύνες.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου, που έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις, με ευθύνη του ΕΣΡ, σχετικά με τον διαγωνισμό αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι, από πλευράς υπουργείου, έχει παραδοθεί στην ηγεσία του, ότι απαιτείται. Υλικοτεχνική υποδομή, προσωπικό και σχετική ειδική μελέτη που έκανε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και δεν υπάρχει, όπως τόνισε, άλλη δικαιολογία για να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρολιάκος τόνισε ότι «δεν πρέπει οι αποφάσεις του ΣτΕ να εφαρμόζονται αλά καρτ», σημείωσε ότι ενώ εδώ και έξι μήνες έχουν εκδοθεί, το ΕΣΡ δεν προχωρά στη διαγωνιστική διαδικασία με αποτέλεσμα να παρατείνεται ένα καθεστώς ανομίας.

«Πρώτιστο καθήκον μας είναι η τήρηση του συντάγματος» υπογράμμισε ο κ. Παππάς, ενώ χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση του ΣτΕ να μην επικυρώσει τον διαγωνισμό. Ωστόσο, όπως είπε, είχε και δύο εκπλήξεις για αυτούς που παρανομούν: Πρώτον, επαναλαμβάνει ότι το καθεστώς άνευ άδειας αντίκειται στο Σύνταγμα και δεύτερον, ότι η προηγούμενη σύνθεση του ΕΣΡ δεν ήταν νόμιμη.

Ακόμα, ο κ. Παππάς κάλεσε το ΕΣΡ «να λάβει τα μέτρα του και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του» σε ότι αφορά την τηλεοπτική μετάδοση από τον ΣΚΑΪ δύο προγραμμάτων, από δύο διαφορετικές συχνότητες.

Νωρίτερα, ο κ. Σκουρολιάκος έθεσε το ερώτημα αν είναι σύννομη η ενέργεια του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, να μεταδίδει, όπως είπε, δύο διαφορετικά προγράμματα, από δύο διαφορετικές συχνότητες, αλλά και «αν ήταν σε γνώση του ΕΣΡ μια τέτοια δράση που μπορεί να αλλάζει μαγικά και να εκπέμπει απ΄ όπου θέλει».

«Περιμένουμε και εμείς, το ΕΣΡ να λάβει τα μέτρα του και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας» απάντησε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι, ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός είχε «κλέψει εκκλησία», μεταδίδοντας τον Δεκαπενταύγουστο τη λειτουργία για τον εορτασμό της Παναγίας από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα τηλεοπτικής μετάδοσης, μέσω δύο διαφορετικών συχνοτήτων. Η ενέργεια να μπει υπό την ομπρέλα δικτύωσης, επιτρέπεται μόνο μεταξύ περιφερειακών σταθμών που μπορούν να έχουν ανταλλαγή προγραμμάτων» υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου