«Βαθαίνει» ο υγρός τάφος της Μεσόγειου

Περισσότεροι από 30 μετανάστες πνίγηκαν, από τους οποίους οι περισσότεροι πολύ μικρά παιδιά, αφού έπεσαν στη θάλασσα από υπερφορτωμένο πλεούμενο στα ανοικτά της Λιβύης, όπως ανακοίνωσαν η ιταλική ακτοφυλακή και ο υπεύθυνος ενός σκάφους ανθρωπιστικής αρωγής που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση περίπου 1.700 ανθρώπων που βρίσκονταν πάνω σε 15 σκάφη.
Η ακτοφυλακή κάλεσε και άλλα σκάφη να βοηθήσουν στη διάσωση, λέγοντας πως περίπου 1.700 άνθρωποι συνωστίζονταν σε περίπου 15 πλεούμενα, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Οι περισσότεροι ήταν πολύ μικρά παιδιά», έγραψε ο Chris Catrambone, συνιδρυτής της μαλτέζικης ΜΚΟ MOAS που βρίσκεται επί τόπου, στο Twitter, αναρτώντας φωτογραφίες που δείχνουν δεκάδες μετανάστες να καλούν σε βοήθεια μέσα στο νερό και πολλούς λευκούς σάκους με ανθρώπινες σορούς στο νεκροτομείο.

Οι μετανάστες βρίσκονταν σε ένα ξύλινο πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες άνθρωποι σε απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων στα ανοικτά της Ζουάρα, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης.


Ενώ το πλήρωμα του πλοίου Phoenix, που έχει ναυλωθεί από τη MOAS, είχε αρχίσει να διανέμει σωσίβια, μεγάλο μέρος των ανθρώπων που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του πλεούμενου έπεσαν στο νερό, πιθανόν εξαιτίας ενός κύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου