Τραυματίστηκε από έκρηξη ο Λουκάς Παπαδήμος-Το παρασκήνιο

Έκρηξη σημειώθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν ο πρώην πρωθυπουργός και δύο άντρες της ασφάλειας του. Η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο φάκελο.
Η έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος και οι άντρες της ασφάλειας του που τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του οχήματος όπου επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο φάκελος δεν ανέγραφε ως δήθεν αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών

Δημήτρης Λαμπρόπουλος / The Press Project

O Λ. Παπαδήμος έχει τραυματιστεί στα πόδια και την κοιλιακή χώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ δεν απειλείται η ζωή κάποιου από τους τραυματισμένους. Φαίνεται ότι ο Λ. Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχε ο παγιδευμένος εκρηκτικός μηχανισμός. Ηταν καθισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα. Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου που είναι αλεξίσφαιρα ράγισαν, άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός. 

Δημήτρης Λαμπρόπουλος / The Press Project

Νωρίτερα, ο Λουκάς Παπαδήμος χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα για να καθαριστεί από τα θραύσματα της έκρηξης, χωρίς να κινδυνεύει η υγεία του.


Οι αντιδράσεις των πολιτικών
Ο Νίκος Παππάς ευχήθηκε «περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του» και τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες «αποτελούν πλήγμα για τη δημοκρατία». Ο Γιώργος Κουμουτσάκος της ΝΔ έκανε λόγο για «αποτροπιασμό και καταδίκη για την άνανδρη, δολοφονική επίθεση κατά του Προέδρου της Ακαδημίας Λ. Παπαδήμου» και ευχήθηκε να πάνε όλα καλά. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την επίθεση και υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν τα πάντα για τη σύλληψη των αδίστακτων τρομοκρατών. «Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».


Ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter καταδίκασε την επίθεση ενάντια στο Λ. Παπαδήμου.



Στον Ευαγγελισμό για τον Παπαδήμο ο Τζανακόπουλος

Στον Ευαγγελισμό μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών συνοδών του.

Σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι τόσο ο Λ. Παπαδήμος όσο και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις.

«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό», συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως η αστυνομία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έχουμε ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης.


Στουρνάρας: Άνανδρη επίθεση, δεν θα κάμψει το ηθικό μας
Άνανδρη χαρακτήρισε την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μετέβη στον Ευαγγελισμό με σκοπό να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των τραυματιών συνοδών του. Όπως ανέφερε ο ίδιος, «άνανδρη επίθεση, δεν θα κάμψει το ηθικό μας».


ΚΚΕ: Εχθρικοί προς το λαό τέτοιου είδους ενέργειες

Το ΚΚΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του. «Τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου