Ο Μοσκοβισί βλέπει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας για την Ελλάδα

Οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν «αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες», αλλά «απαραίτητες», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, ενώ παράλληλα εκτίμησε πως η Ελλάδα βλέπει επιτέλους «φως» ύστερα από πολλά δύσκολα χρόνια.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ο Μοσκοβισί επισήμανε ότι «η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας, όμως σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα».

«Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Η ανάπτυξη ανέκαμψε, η αγορά εργασίας ανακάμπτει, η ελκυστικότητα ανακάμπτει», και «οι επενδύσεις επέστρεψαν», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, υποστηρίζοντας ότι χαίρεται που «επιτέλους υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας».


«Είχαμε ευθύνη απέναντι στην Ελλάδα»
«Έπρεπε να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης και αυτό έγινε. Ήταν πολύ σκληρό; Αναμφίβολα. Ήταν όμως αναγκαίο; Επίσης. Η Ελλάδα εφάρμοσε 140 εξαιρετικά γενναίες μεταρρυθμίσεις. Τώρα υπάρχουν οι προοπτικές να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα του χρέους», σημείωσε.

«Είχαμε ευθύνη, εμείς οι Ευρωπαίοι, απέναντι στην Ελλάδα», παραδέχθηκε ο Μοσκοβισί, ώστε η χώρα να ξαναγίνει «κανονική», «δηλαδή μια χώρα που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, μια χώρα που έχει στέρεες οικονομικές και κοινωνικές δομές».

«Δεν εφαρμόσαμε στην Ελλάδα λιτότητα για πλάκα και δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις για πλάκα», κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος, διαβεβαιώνοντας ότι τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία «είχαν παραποιηθεί» και ότι οι πολιτικές δομές της χώρας «ήταν απαρχαιωμένες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου