Εκδικάζεται σήμερα η αίτηση αναστολής για την Ηριάννα

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας, εκδικάζεται σήμερα η αίτηση της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής που την έστειλε στη φυλακή, έως την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Την ίδια ώρα, αλληλέγγυοι στην Ηριάννα αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών», έξω από το Εφετείο. Παρόντας στη δίκη και ο Τάσος Θεοφίλου.
Υπενθυμίζεται, πως η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σημειώνεται, πως η καταδίκη στηρίχθηκε στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου, αποδεικτικό στοιχείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κριθεί αρκετό για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση και ενώ ο σύντροφός της αθωώθηκε από το πρωτόδικο κιόλας δικαστήριο.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι, ότι το δικαστήριο, με σύμφωνη εισήγηση και της εισαγγελέως της έδρας, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Λίγες ημέρες μετά την καταδίκη της Ηριάννας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του Εφετείου το σκεπτικό της απόφασης καθώς και την επίσπευση της καθαρογραφής της.

Την στήριξή τους προς τη φυλακισμένη Ηριάννα έχουν εκφράσει ανθρωπιστικές οργανώσεις, φορείς, κόμματα, γνωστές προσωπικότητες της χώρας από διάφορους τομείς, καθώς και πλήθος κόσμου, το οποίο διαδήλωσε την Παρασκευή στο Σύνταγμα για την Ηριάννα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών να μεταφέρονται μπροστά από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου