Καλαί: Επιθέσεις σε πρόσφυγες με σπρέι πιπεριού -Οι εικόνες ντροπής -VIDEO-

Επιθετική και εχθρική στάση κατά των προσφύγων στο Καλαί έχει σημειωθεί από την αστυνομία, βάσει έρευνας που εξέδωσε η Human Rights Watch (HRW), στην οποία αναφέρονται επιθέσεις με σπρέι κατά των προσφύγων στον ύπνο τους, συμπεριλαμβανομένου και παιδιών. To Τransittv παρουσιάζει το video με τις εικόνες της ντροπής.

Η αναφορά που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη, με τίτλο «Σαν να ζεις στην Κόλαση», κατηγορεί τις αστυνομικές δυνάμεις για συνεχή χρήση πιπεριού κατά των ζητούντων άσυλο ενώ κοιμόντουσαν.

«Είναι κατακριτέο η αστυνομία να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού σε παιδιά και σε ενήλικες που κοιμούνται» δήλωσε ο Μπενεντίκτ Ζενερό, διευθυντής της HRW στη Γαλλία.

«Όταν η αστυνομία καταστρέφει ή παίρνει τα παπούτσια, τις κουβέρτες και τα φαγητά των προσφύγων, υποβαθμίζουν το επάγγελμα τους καθώς τα δικαιώματα όσων έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται».

Οι γαλλικές αρχές έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες, γεγονός που οδήγησε στην ανάκριση 61 ανθρώπων.

«Κάθε μέρα η αστυνομία μας κυνηγάει. Χρησιμοποιούν σπρέι, μας κλωτσάνε. Αυτή είναι η καθημερινή μας ζωή» ήταν η μαρτυρία ενός 16-χρονου πρόσφυγα.

Ο προσφάτως εκλεγμένος Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είπε πως σκοπεύει να αναμορφώσει το σύστημα ασύλου της χώρας και να εγκαταστήσει μια πιο «ανθρώπινη και πιο δίκαιη» διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου