Κατάληψη προσφύγων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο

Σε εξέλιξη βρίσκεται κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο από μια ομάδα περίπου 30 Αφγανών προσφύγων και αλληλέγγυων, με αίτημα την απελευθέρωση πρόσφυγα απεργού πείνας ενώ ζητάνε «να δοθεί μπλε σφραγίδα» στους πρόσφυγες που διέμεναν στην πλατεία Σαπφούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ 30 άτομα πραγματοποίησαν το Σάββατο το μεσημέρι κατάληψη στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Εδώ και αρκετό καιρό διαμαρτυρόμενοι Αφγανοί πρόσφυγες διέμεναν στην πλατεία Σαπφούς, αρνούμενοι να μετακινηθούν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας στον καταυλισμό της Μόριας.

Αιτήματα της συγκέντρωσης, αλλά και της κατάληψης είναι «να απελευθερωθεί απεργός πείνας που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κινδυνεύει με άμεση απέλαση στην Τουρκία», αλλά και «να δοθεί μπλε σφραγίδα στους 30 αυτούς πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς και να οριστεί χώρος διαμονής των προσφύγων όταν φθάσουν στην Αθήνα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σχολιάζοντας την ενέργεια της κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι της οργάνωσης στη Λέσβο τόνιζαν πως «αυτή η ενέργεια, έρχεται σε μια στιγμή που το προσφυγικό ζήτημα στην πόλη της Μυτιλήνης είναι οξυμένο, με ομάδες ακροδεξιών να δρουν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να φύγουν οι πρόσφυγες- απεργοί από την πλατεία. Αντικειμενικά, ενισχύει και συσπειρώνει, ακόμα περισσότερο αυτές τις ομάδες, από την στιγμή που, αν μη τι άλλο, δικαιώνει τη ρητορική τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου