Δικαίωση Στουρνάρα μέσω... Financial Times

Για αθώωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με την υπόθεση των ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται πληροφορίες από άνθρωπο που εμπλέκεται στην κοινοβουλευτική διαδικασία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου απάλλαξε τον πρώην υπουργό Οικονομικών από τις κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία, την περίοδο που υπηρέτησε την κυβέρνηση Σαμαρά, μεταξύ 2012 και 2014.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο αντίστοιχο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ενώ επικαλείται άτομο που εμπλέκεται στην κοινοβουλευτική διαδικασία χωρίς να το κατονομάσει, αποδίδοντάς του δήλωση που αναφέρει πως «ο νέος έλεγχος έδειξε ότι όλα [σχετικά με το ακίνητο της Σύρου] έλαβαν χώρα σύμφωνα με τον νόμο. Δεν υπάρχει εκκρεμές νομικό ή πολιτική ζήτημα».

Παράλληλα, η οικονομική εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά σε μία ακόμη ανώνυμη πηγή, αυτή τη φορά από την κεντρική τράπεζα, που φέρεται να δηλώνει πως «η επιτροπή επιβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του διοικητή ήταν ακριβείς».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το αποτέλεσμα του ελέγχου αναμένεται να ανακοινωθεί την τρέχουσα εβδομάδα.



ΠΗΓΗ: The PressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου