Δείτε Live: Η κατάθεση Γεωργιάδη στην Εξεταστική για την Υγεία

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας ξεκινά αυτή την ώρα η κατάθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, εν αναμονή της διαβίβασης στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis.




Ο πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά έχει κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση της διασπάθισης δημόσιου χρήματος, των παράνομων διορισμών και του οργίου οικογενειοκρατίας που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στο επίκεντρο της διερεύνησης βρίσκεται το ζήτημα της πρόσληψης 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία όμως στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε πολιτικά γραφεία. Ο κ. Γεωργιάδης θα κληθεί να παρουσιάσει στοιχεία που θα στηρίζουν τον ισχυρισμό του ότι οι 23 προσληφθέντες δεν πληρώνονταν από το Δημόσιο αλλά από χορηγίες. Μέχρι στιγμής, πάντως, κανένας από τους παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχουν καταθέσει στην Εξεταστική δεν έχει κατορθώσει να εξηγήσει με ποια διαδικασία προσελήφθησαν και πως πληρώνονταν οι 23 εργαζόμενοι. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να ερωτηθεί για την ύπαρξη ενός κρυφού χορηγικού λογαριασμού στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος ενδέχεται να συνδέεται με τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Ακόμη θα του ζητηθούν στοιχεία για τις υπερκοστολογημένες συμβάσεις που σύναπτε το ΚΕΕΛΠΝΟ με συγγενείς εργαζομένων του Κέντρου κάποιοι εκ των οποίων είχαν μετακινηθεί και στο πολιτικό του γραφείο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis καθώς η σχετική δικογραφία – όπου εμπλέκεται και ο ίδιος – αναμένεται να έχει διαβιβαστεί στη Βουλή μέχρι το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια να διερευνήσει και το σκάνδαλο Novartis αλλά το ζήτημα δεν έχει μπει ακόμη στην ημερήσια διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου