Απομακρύνεται το σενάριο του «ληστή Ζακ Κωστόπουλου» και από τον αστυνομικό που έπιασε το μαχαίρι

Την κατάθεση του αστυνομικού που έφτασε στο σημείο του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια, έπιασε το μαχαίρι και λίγο αργότερα απέκλεισε τον χώρο, αποκαλύπτει το «Κόκκινο». Ο αστυνομικός καταθέτει ότι ο Κωστόπουλος δεν ήταν σε αμόκ όταν τον βρήκε και ήταν σαν να πνιγόταν, ενώ καταρρίπτει κι αυτός το σενάριο της ληστείας, αναφέροντας ότι εκτός της σπασμένης βιτρίνας, δεν βρήκε σημάδια όπως ανοιχτά συρτάρια, ούτε ο Κωστόπουλος είχε πράγματα επάνω του.

«Εγώ είμαι ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στο σημείο. Τη στιγμή που φτάσαμε ο φερόμενος ως δράστης ήταν ήδη στο έδαφος. Είδα έναν αιμόφυρτο άνθρωπο, έπιανε το λαιμό του σαν να πνιγόταν, γι' αυτό κάλεσα άμεσα το ΕΚΑΒ. Νόμιζα πως είχε κοπεί στο λαιμό, ένας κύριος είπε ότι δεν έχει κοπεί στο λαιμό αλλά στα χέρια και στο κεφάλι» καταθέτει ο αστυνομικός, όπως αποκαλύπτει το «Κόκκινο» και προσθέτει ότι «Ήταν σαν να πνιγόταν, αυτή την αίσθηση μου έδωσε, δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του αλλά έπιανε το λαιμό του σαν να μην μπορούσε να αναπνεύσει. Δεν ήταν σε αμόκ».

Σχετικά με το σενάριο της «ληστείας», ο αστυνομικός καταθέτει ότι δεν βρήκε σημάδια που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, εκτός της σπασμένης βιτρίνας, που όπως έχει φανεί από καταθέσεις και βίντεο, έσπασε απ'έξω:

«Μόνο η βιτρίνα μου φάνηκε αναστατωμένη όταν μπήκα να πάρω το μαχαίρι. Ό,τι είδα ήταν στη βιτρίνα πεταμένο κάτω. Δεν είδα άλλα σημάδια ληστείας, ο συγκεκριμένος δεν είχε τίποτα επάνω του πέρα από ένα κινητό και έναν αναπτήρα. Κάποιος που πάει να κλέψει κάτι θα έβαζε στη τσέπη του. Δεν είδα ανοιχτά συρτάρια. Εγώ μπήκα, πήρα το μαχαίρι, θα το πρόσεχα αν ήταν ανοιχτό κάποιο συρτάρι. Μπορεί να είχε πειράξει όμως κάτι άλλο. Φάνηκε ότι έκανε χρήση, συνήθως φαίνονται από το παρουσιαστικό τους.»

Ενώ για το μαχαίρι, υποστηρίζει ότι «δεν ήταν στο χώρο της βιτρίνας και είχε αίματα επάνω, το έπιασα με τις άκρες των δακτύλων για να βρω σακούλα για να το βάλω μέσα. Ήταν ένα μαύρο μικρό της κουζίνας, συνολικού μήκους υποθέτω γύρω στα 13 εκατοστά μαζί με τη λαβή. Μου ανέφερε ότι με αυτό μπήκε μέσα. Εγώ το έπιασα με τις άκρες των δακτύλων για να μην αλλοιωθούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα. Δεν υπήρχε σακούλα πουθενά για να το διασφαλίσω και εκείνη τη στιγμή σηκώθηκε ο δράστης. Το κρατούσα εγώ. Όταν εξελίχθηκε το περιστατικό με το που σηκώθηκε ο δράστης σταμάτησα να αναζητώ σακούλα και ασχολήθηκα με το πως θα κρατήσω ασφαλής τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Το παρέδωσα μετά στον αξιωματικό, τυλιγμένο σε νάιλον σακούλα που βρήκα κάτω στον δρόμο»


Ολόκληρη η κατάθεση, σύμφωνα με το «Κόκκινο»


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου