Στο στόχαστρο της εισαγγελίας ο Μελανσόν

Την έναρξη έρευνας κατά του ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI), Ζαν Λικ Μελανσόν, για «απειλές ή πράξεις εκφοβισμού εναντίον της δικαστικής αρχής» και για «άσκηση βίας σε φορείς δημόσιας εξουσίας», ανακοίνωσε την Τετάρτη η εισαγγελία του Παρισιού, μετά τις συμπλοκές στη διάρκεια ερευνών στην έδρα του κόμματος και στην κατοικία του Γάλλου πολιτικού.
Σύμφωνα με την αναμετάδοση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, δικαστικοί της εισαγγελίας του Παρισιού δήλωσαν ότι δέχθηκαν την Τρίτη επιθέσεις στη διάρκεια αυτών των ερευνών. Η έρευνα ανατέθηκε στη δικαστική αστυνομία του Παρισιού, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν καταφέρθηκε την Τρίτη εναντίον μιας «τεράστιας επιχείρησης της πολιτικής αστυνομίας» εναντίον του κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην έδρα της LFI και στην κατοικία του και εντάσσονται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει η εισαγγελία για εικονικές θέσεις εργασίας ευρωπαίων κοινοβουλευτικών και για τους λογαριασμούς της προεκλογικής εκστρατείας του Μελανσόν όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία.

Ο ηγέτης της LFI αναμετέδωσε κατ' αρχάς απ' ευθείας μέσω του Facebook μια πρώτη έρευνα στην κατοικία του, ενώ αργότερα το πρωί, μετέβη με οικείους του στην έδρα του κινήματος, όπου μια άλλη έρευνα μετατράπηκε σε αντιπαράθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου