Πέθανε 13χρονος σε αγώνα πυγμαχίας στην ΤαϊλάνδηΈνα 13χρονο αγόρι πέθανε σε αγώνα φιλανθρωπικού αγώνα μποξ στην Ταϊλάνδη κοντά στην Μπανγκόκ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ενώ ένα νομοσχέδιο εξετάζεται με στόχο απαγορεύεται η συμμετοχή μικρών παιδιών σε ανάλογα παιχνίδια.
Ο Αμούτσα Τασάκο, πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία, όταν δέχθηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι στις 10 Νοεμβρίου στην επαρχία Σαμούτ Πρακάν.

Ο έφηβος, ο οποίος αγωνίστηκε με το ψευδώνυμο Σορ Φετμονγκόλ Γουιλέιθονγκ, συμμετείχε σε αγώνες από την ηλικία των οκτώ ετών και είχε παρουσία σε περισσότερες από 150 αναμετρήσεις, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Λυπάμαι», σχολίασε την Τρίτη στη σελίδα του στο Facebook ο αντίπαλός του, Νίτικρον Σίμπ. «Αλλά πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσω, ώστε να έχω αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές μου», πρόσθεσε.

Κανένας από τους δύο έφηβους δεν φορούσε κράνος.

Η πρακτική αυτού του πολύ βίαιου αθλητισμού θεωρείται επικίνδυνη στα παιδιά από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, οι οποίοι αναφέρονται ειδικότερα στον κίνδυνο εγκεφαλικής βλάβης.

Αυτό το θανατηφόρο δυστύχημα, έρχεται σε μια εποχή που η χώρα προσπαθεί να περάσει ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει αυτή την άσκηση σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Πάντως οι κορυφαίοι στην ταϊλανδική πυγμαχία αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι είναι ενάντια στην παράδοση και θα επηρεάσει οικονομικά τις οικογένειες των νέων μπόξερ, συχνά πολύ φτωχούς.

«Το 99% από τα πιο γνωστούς πυγμάχους της Ταϊλάνδης που κέρδισαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν αρχίσει όταν ήταν νέοι», σημείωσε στο AFP, ο Τάουε Ουμπορμάχα, 59 ετών, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Λος Άντζελες από το 1984.

«Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε ο πρώην μπόξερ που ξεκίνησε τους αγώνες στην ηλικία των 12 ετών και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 200 συναντήσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου