Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου

Την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε μετά τον θάνατό του ο Ζακ Κωστόπουλος, αποκαλύπτει το popaganda.gr. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, που καταρρίπτουν τις «αστυνομικές διαρροές», στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες.
Η έκθεση που αποκαλύπτει το popapanda.gr, δημοσιεύοντας τα σχετικά έγγραφα, αποδεικνύει ότι δεν ανιχνεύθηκε καμία ναρκωτική ουσιά στον οργανισμό του Κωστόπουλου. Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων γεγονός που φαίνεται να οφείλεται σε κοινά αναλγητικά φάρμακα, ενώ βρέθηκε μεν μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, αλλά στο συγκεκριμένο ύψος δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.


Επίσης, σύμφωνα με το δεύτερο έγγραφο που δημοσιεύει το popaganda.gr, φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι ιστολογικές ξετάσεις του θύματος. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Η μακροσκοπική και μικροσκοπική διερεύνηση τους έδειξε μεταξύ άλλων: Έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.»


Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, αστυνομικές «διαρροές» και πρόθυμα ΜΜΕ παραπληροφορούσαν ξανά για τα στοιχεία της υπόθεσης, αυτήν τη φορά. Σύμφωνα με «ρεπορτάζ» του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο in.gr, που μάλιστα υποστηρίζει ότι ο Κωστόπουλος έκανε «επιδρομή» στο Κοσμηματοπωλείο:στον φάκελο που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να περιέχεται η κατάθεση μιας φίλης του 33χρονου που αναφέρθηκε «σε προβλήματα υγείας που δήλωνε ότι αντιμετώπιζε ο Ζακ Κωστόπουλος ύστερα και από ιατρικές εξετάσεις που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα». Ακόμη υπήρξε κατάθεση γνωστού του ότι ο 32χρονος «αντιμετώπιζε έντονες κρίσεις πανικού». Τέλος φέρεται να έχουν υπάρξει αναφορές για «ενδεχόμενο πειραματισμού του 32χρονου με ναρκωτικές ουσίες». Κάτι ωστόσο που θα διευκρινισθεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις. 

Ενώ σε προηγούμενο του άρθρο, ο αστυνομικός συντάκτης, έγραφε ότι «ο 32χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να είχε προχωρήσει το τελευταίο διήμερο σε εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών και μάλιστα την προηγούμενη ημέρα είχε παρουσιάσει σημαντικό πρόβλημα υγείας λόγω χρήσης κοκτέιλ ουσιών και η κατάστασή του επιδεινώθηκε την μοιραία ημέρα».

Η δημοσιοποίηση των τοξιλογοικών όμως, διαψεύδει όλη την παραπληροφόρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και πολλών ΜΜΕ. Όπως έχει συμβεί κι άλλες φορές, σε κάθε πτυχή της συγκεκριμένης υπόθεσης. 

Τις επιλεκτικές διαρροές στοιχείων της δικογραφίας σε συγκεκριμένα ΜΜΕ από την αστυνομία κατήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, Χρύσα Πετσιμέρη και Κλειώ Παπαπαντολέων. «Η διαχείριση της πληροφόρησης γίνεται μέσω αποσπασματικών και ελεγχόμενων ως προς την αξιοπιστία τους δημοσιευμάτων» τόνισαν.Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Ως δικηγόροι της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή μας στον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια του βίαιου θανάτου του.

Από δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα» στις 13/11/18, φαίνεται ότι το υλικό της δικογραφίας, και μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμα στοιχεία αυτού όπως είναι τα ιατροδικαστικά ευρήματα, διαβιβάζεται -επιλεκτικά- σε δημοσιογράφους και με μεγάλη καθυστέρηση στον ανακριτή.

Η επιλεκτική αυτή διαχείριση του υλικού της δικογραφίας από την πλευρά των αστυνομικών οργάνων, τη στιγμή που συνάδελφοί τους βρίσκονται υπό πειθαρχική και ποινική διερεύνηση για την ίδια υπόθεση,δημιουργεί μείζον ζήτημα παραβίασης της αρχής της δίκαιης δίκης, κομμάτι της οποίας συνιστά ασφαλώς το στάδιο της ανάκρισης.

Επιπλέον, θέλουμε να μεταφέρουμε τη βαθιά θλίψη της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου για το γεγονός ότι δεν ενημερώνονται οι πληρεξούσιοι δικηγόροι για κρίσιμες πτυχές που αφορούν στη βάναυση θανάτωση του γιου της αλλά αντίθετα η διαχείριση της πληροφόρησης γίνεται μέσω αποσπασματικών και ελεγχόμενων ως προς την αξιοπιστία τους δημοσιευμάτων.

Ζητάμε να διερευνηθεί αρμοδίως ποιος και για ποιο λόγο επέλεξε να πληροφορήσει για το αποδεικτικό υλικό συγκεκριμένους εκπροσώπους του τύπου και όχι τον ανακριτή της υπόθεσης, εγκαίρως, όπως υποχρεούται. Η κατά βούληση διαχείριση του ανακριτικού υλικού από την πλευρά της αστυνομίας ερήμην των παραγόντων της δίκης συνιστά κατ’ ουσίαν παρακώλυση απονομής της δικαιοσύνης και ευθεία παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη. Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να λάβουν έγκαιρα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι η δίκη αυτή θα διεξαχθεί με όρους δίκαιους και αμερόληπτα, όπως αναλογεί σε ένα κράτος δικαίου και όχι σε ένα κράτος όπου η αστυνομία του θα επιχειρεί να κατευθύνει τις έρευνες και να ερμηνεύει δημοσίως τα στοιχεία της δικογραφίας.

14/11/2018

Οι δικηγόροι

Άννυ Παπαρρούσου

Χρύσα Πετσιμέρη

Κλειώ Παπαπαντολέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου