Χάθηκαν δύο όπλα από το αστυνομικό τμήμα ΕξαρχείωνΈρευνα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για την απώλεια δυο υπηρεσιακών όπλων από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τρεις ημέρες, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Πρόκειται για δύο υπηρεσιακά περίστροφα που ανήκαν στον οπλισμό του τμήματος και χρησιμοποιούνταν από δόκιμους αστυφύλακες περιστασιακά όταν εκτελούσαν υπηρεσία.

Για το σκοπό αυτό το τμήμα είχε τέσσερα πιστόλια που φυλάσσονταν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή κατά τακτά χρονικά διαστήματα γινόταν έλεγχος, ένας εκ των οποίων έγινε πριν από τρεις ημέρες. Ο διαχειριστής του τμήματος διαπίστωσε ότι έλειπαν τα δυο από τα τέσσερα πιστόλια τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για τελευταία φορά από δόκιμους αστυφύλακες περίπου στις αρχές Νοεμβρίου.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και διατάχθηκε έρευνα από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων .

Από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ εξετάζονται όλοι οι αστυνομικοί του τμήματος που είχαν πρόσβαση στο χώρο όπου φυλάσσονταν τα όπλα ενώ αναμένεται να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

Όπως λέει ο Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυρωειδάκος, μόνο οι αξιωματικοί υπηρεσίας και οι αστυνομικοί του Τμήματος έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο.
Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι το χέρι που “εξαφάνισε” τα όπλα από τον συγκεκριμένο χώρο είναι χέρι αστυνομικού.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και η εμπλοκή της δείχνει προς την ίδια κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου