«Καυτό» διήμερο στη Βουλή – Αρχίζει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Η αντίστροφη μέτρηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει ξεκινήσει.
Στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξει η αυλαία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής με ομιλία του πρωθυπουργού, αν και αρχικά είχε οριστεί για τις 10 π.μ. αλλά μετά από αίτημα του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου πήρε λίγες ώρες αναβολή προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ζυμώσεις και επαφές, οι 151 βουλευτές που χρειάζεται η κυβέρνηση φαίνεται πως έχουν "κλειδώσει". Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα δώσουν εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης (οι οποίοι διεγράφησαν από τον Πάνο Καμμένο την Δευτέρα) και από τους ΑΝΕΛ επίσης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις. 

Σε αυτούς προστίθεται η ψήφος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα αλλά και εκείνη του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι.

Ο τελευταίος ξεκαθάρισε χθες βράδυ στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, παρά την κομματική πειθαρχία που έχει επιβληθεί.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε στον ΑΝΤ1, ότι «δυστυχώς μπορεί να διαγράψουμε τον Δανέλλη». 

Η συζήτηση στη Βουλή θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν το κοινοβουλευτικό έργο του Σώματος αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου