Ο Τραμπ απειλεί τους στρατιωτικούς που δεν προδίδουν τον Μαδούρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως όσοι στρατιωτικοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο και εμποδίσουν την είσοδο της βοήθειας που θέλουν να προσφέρουν στη χώρα οι ΗΠΑ, «δεν θα βρουν ασφαλές καταφύγιο» και «θα χάσουν τα πάντα». Επανέλαβε ότι το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης είναι ανοικτό, επισημαίνοντας ότι ξημερώνει μια νέα εποχή για τη Λατινική Αμερική καθώς οι μέρες του Σοσιαλισμού τελειώνουν.
Όπως μεταδίδει το Politico, ο Τραμπ τη Δευτέρα κάλεσε τους στρατιωτικούς της χώρας να υποδεχτούν την εποχή του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου Χουάν Γκουαϊδό και να μην εμποδίσουν τη βοήθεια που θέλουν να στείλουν στη χώρα οι ΗΠΑ, προκειμένου να μην βάλουν τη ζωή τους και το μέλλον της χώρας του σε κίνδυνο.

«Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα σε εσάς σήμερα. Μπορείτε να επιλέξετε να δεχθείτε τη γενναιόδωρη προσφορά αμνηστίας του προέδρου Γκουαϊδό και να ζήσετε ειρηνικά με τους δικούς σας, είναι μια επιλογή που δεν μπορείτε να αποφύγετε», ανέφερε ο Τραμπ και πρόσθεσε πως όσοι στρατιωτικοί επιλέξουν να μην προδώσουν τον Μαδούρο «δεν θα βρουν ασφαλές καταφύγιο» και «θα χάσουν τα πάντα». Υποστήριξε ότι οι ηγέτες του στρατού της Βενεζουέλας στηρίζουν ένα διεφθαρμένο καθεστώς και έχουν επωφεληθεί οικονομικά. «Ξέρουμε ποιοι είναι και ξέρουμε ότι έχουν κλέψει δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, τόνισε πως οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα στον λαό της Βενεζουέλας με αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης και ισχυρίστηκε ότι η εποχή του Σοσιαλισμού έχει τελειώσει. «Οι άνθρωποι της Βενεζουέλας απαιτούν δημοκρατία και ελευθερία και οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό τους. Η ώρα του τέλους για τον Σοσιαλισμό έχει φτάσει στο ημισφαίριο μας. Ο Σοσιαλισμός έχει να κάνει μόνο με ένα πράγμα: Την κυριαρχία των δυνατότερων. Όση περισσότερη εξουσία αποκτούν, τόσο πιο διψασμένοι γίνονται για αυτή».

Παράλληλα, εξέφρασε τηn υποστήριξή του στον Γκουαϊδό, τον οποίο η Ουάσιγκτον, αλλά και κυβερνήσεις πολλών κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης έχουν αναγνωρίσει ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Μαδούρο προσπαθεί να ρίξει λάσπη στον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο και τον χαρακτηρίζει μαριονέτα των ΗΠΑ, ενώ στην πραγματικότητα «ο Μαδούρο είναι μαριονέτα της Κούβας».

Υπενθυμίζεται ότι από τις 28 Απριλίου η Ουάσινγκτον, που έχει παραδεχτεί ότι εποφθαλμιά τα κοιτάσματα πετρελαίου, σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα προς την αμερικανική αγορά. Η κυβέρνηση Μαδούρο τονίζει πως το εμπάργκο των ΗΠΑ προς τη χώρα έχει στοιχίσει μέχρι τώρα συνολικά 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου