Κακουργηματικές διώξεις για δεκάδες παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πέντε πρώην στελεχών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Η υπόθεση αφορά 74 παράνομες προσλήψεις και στηρίζεται σε πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.
Η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς ποινικές διώξεις σε πέντε πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ για απιστία από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, σύσταση συμμορίας.

Τα άτομα που κατηγορούνται είναι η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού (σύζυγος του βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού), ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, η διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, (σύζυγος του Σταμάτη Πουλή), Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και η Κατερίνα Πολύζου, υπεύθυνη επί των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία κατά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία είχε αρνηθεί να παρέχει στοιχεία και πληροφορίες για τις 23 προσλήψεις του Άδωνη Γεωργιάδη, επικαλούμενη το «δικαίωμα της σιωπής».

Η υπόθεση αφορά 74 παράνομες προσλήψεις και σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, επί των ημερών των συγκεκριμένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών. Τη δίωξη άσκησε μετά από ενδελεχή έρευνα ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και Διαφθοράς, Ιωάννης Δραγάτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, τα εμπλεκόμενα είναι τα ίδια πρόσωπα που κατηγορούνται και στην υπόθεση με τις 23 προσλήψεις του Άδωνη Γεωργιάδη.

Οι διώξεις ασκήθηκαν στη βάση του πορίσματος του μεικτού κλιμακίου Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, το οποίο στις αρχές του περασμένου Μαΐου διαβιβάστηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου