Διασώθηκαν 116 πρόσφυγες στο Αιγαίο τα ξημερώματα

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε τα ξημερώματα της Τρίτης 116 πρόσφυγες που επιχειρούσαν να περάσουν με λέμβο στην Ελλάδα. Οι διασώσεις έγιναν σε τρία διαφορετικά σημεία. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αναφέρει ότι οι ροές έχουν αυξηθεί κατά 24% σε σχέση με το 2018.
Τα ξημερώματα της Τρίτης, περιπολικό σκάφος εντόπισε σε θαλάσσια περιοχή, δύο ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με 27 μετανάστες και πρόσφυγες και τους μετέφερε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στο Φαρμακονήσι έφτασαν ακόμα 42 άνθρωποι που βρέθηκαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού. Τέλος, στη διάσωση 47 προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΟ» της Σάμου προχώρησε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού. Μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2019 οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα ανέρχονται σε 46.100 ανθρώπους και είναι αυξημένες κατά 24% σε σχέση με το 2018. Τον Αύγουστο έφτασαν περισσότερα από 9.300 άτομα και τον Σεπτέμβριο 12.500 άτομα, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου