Αγνοούνται 1.200 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Περίπου 1.200 παιδιά που πέρασαν ασυνόδευτα τα σύνορα συνεχίζουν να αγνοούνται και να βρίσκονται σε «άτυπες και επισφαλείς συνθήκες», ενώ σε 4.700 ανέρχονται πλέον τα ασυνόδευτα παιδιά που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση κατά τους τελευταίους μήνες. Αλλαγές με σκοπό την προώθηση «εναλλακτικών μορφών παιδικής προστασίας» υποσχέθηκε η αρμόδια υφυπουργός Δ. Μιχαηλίδου, ωστόσο η Θ. Φωτίου καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση εντάσσει τους άνω των 15 ετών, που αποτελούν και την πλειονότητα των ανηλίκων, στις ρυθμίσεις ενηλίκων για να χαρακτηριστούν κι αυτοί μετανάστες από ασφαλείς χώρες και να επιστραφούν.

Περίπου 1.200 παιδιά που πέρασαν ασυνόδευτα τα σύνορα συνεχίζουν να αγνοούνται, την ώρα που αυξάνονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Συνολικά, τα ασυνόδευτα παιδιά που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, αναζητώντας πέρασμα για την επανένωση με τις οικογένειες τους σε κάποια από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ανέρχονται σε 4.700, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση τους τελευταίους μήνες, αφού μέχρι το 2017 δεν ξεπερνούσαν τα 2.500. Από αυτά το 94% είναι αγόρια και το 93% πάνω από 14 ετών.

Τα στοιχεία δόθηκαν από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσίασε τα βήματα που έχουν γίνει για τη στέγαση των ασυνόδευτων παιδιών σε δομές φιλοξενίας, το τελευταίο τετράμηνο.

«Η κυβέρνηση έκανε μια ντροπιαστική αλχημεία για τους ανήλικους πρόσφυγες»

«Η κυβέρνηση έκανε μια ντροπιαστική αλχημεία για τους ανήλικους πρόσφυγες», κατήγγειλε η πρώην αν. υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου. «Εντάσσει τους άνω των 15 ετών, που αποτελούν και την πλειονότητα των ανηλίκων, στις ρυθμίσεις ενηλίκων για να χαρακτηριστούν κι αυτοί μετανάστες από ασφαλείς χώρες και να επιστραφούν».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου