Τα ΜΑΤ χτύπησαν φοιτητές σε κινητοποίηση έξω από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Με ξύλο και χημικά απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ σε φοιτητές και φοιτήτριες που, με τα χέρια σηκωμένα, προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των Πρυτάνεων σε ξενοδοχείο στο Καβούρι. Τρεις φοιτητές τραυματίες, ο ένας στο κεφάλι. Εκατοντάδες συνεχίζουν την κινητοποίηση.


Νέο περιστατικό αστυνομικής καταστολής ενάντια σε φοιτητές, αυτή τη φορά στο Καβούρι, όπου εκατοντάδες πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συγκέντρωση με αφορμή τη σύνοδο των Πρυτάνεων σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Στη σύνοδο των πρυτάνεων συζητούνται κρίσιμα ζητήματα για τις αλλαγές παρουσία της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

«Καμία σκέψη για κατάθεση νομοσχεδίου, καμία διαγραφή φοιτητή, δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς. Να μπλοκαρούμε τα σχέδια υπουργείου-πρυτανείων» αναφέρει το πανό του Φοιτητικού Συλλόγου Αθήνας.



Οι φοιτητές αποφάσισαν τη σημερινή παρέμβαση μετά από το χθεσινό συλλαλητήριο κατά το οποίο εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στα ψηφισμένα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του ασύλου και την εξίσωση των τίτλων κολεγίων με των ΑΕΙ όπως και στην επικείμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου