Αποθέωση αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού απέναντι σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-

Φοιτητές και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν το πρωϊ στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΟΕ), που παραμένει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου, Νωρίτερα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα, ενώ παραμένει κλειστή η οδός Πατησίων.

Οι φοιτητές τελικά εξήλθαν και πραγματοποίησαν πορεία με πλήθος κόσμου να τους ακολουθεί ως το Πολυτεχνείο.
Μία ημέρα μετά την εισβολή στον χώρο της ΑΣΟΕΕ και το λουκέτο που αποφάσισε η Σύγκλητος για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησε με ΜΑΤ να εισβάλει στον πανεπιστημιακό χώρο, όπου βρίσκονταν τουλάχιστον 200 φοιτητές και φοιτήτριες.

Οι νέοι εγκλωβίστηκαν στον χώρο από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες στη συνέχεια έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο τραυματίες, ενώ αρχικά η αστυνομία δεν επέτρεπε σε ασθενοφόρο να περάσει για να δώσει τις πρώτες βοήθειες.








Φωτο:Παντελής Σαϊτας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου