Ξυλοκοπήθηκαν και προσήχθησαν γιατί δεν επέτρεψαν σε ΜΑΤ να εισβάλουν στο σπίτι τους

Άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να εισβάλουν σε οικία που βρίσκεται δίπλα σε μία από τις καταλήψεις που εκκενώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Κουκάκι και όταν η οικογένεια αρνήθηκε, ζητώντας χαρτί από εισαγγελέα, έδεσαν, ξυλοκόπησαν και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ μέλη της. «Είδα άνθρωπο ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα» κατήγγειλε μεταξύ άλλων η μητέρα και σύζυγος των προσαχθέντων στον ΑΝΤ1. «Ανέβηκα να δω τι γίνεται και μου είπαν φύγε κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από την σκάλα».

Υπενθυμίζεται ότι τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο στόχαστρο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και του δόγματος «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης. Χημικά και κρότου λάμψης από δυνάμεις των ΜΑΤ κατά ομάδας ατόμων που βρίσκεται σε υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Παναιτωλίου.

Η καταστολή όμως επεκτάθηκε και σε διπλανό σπίτι, ενάντια σε μια οικογένεια: «Ήρθαν τα ΜΑΤ και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν και τους είπαμε ότι αν έχετε χαρτί να μπείτε. Είπαν ότι δεν έχουν, έκλεισε η πόρτα κοιτούσαμε στα παράθυρα να δούμε τι γίνεται. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Στη δική μας ταράτσα. Ζήτησαν πάλι χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα, είναι μια μεταλλική σκάλα που ανεβαίνει στην ταρατσα»

Όπως καταγγέλλει στη συνέχεια: «Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ».


«Οι αστυνομικές δυνάμεις ήθελαν να περάσουν από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα. Θέλαμε ένα χαρτί εισαγγελέα για να γίνει το οτιδήποτε. Δεν έχουμε σχέση με το διπλανό κτίριο. Στη συνέχεια ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει δαρμένους και ξυλοδαρμένους στην ΓΑΔΑ», προσθέτει η κάτοικος.

Μάλιστα, σε βίντεο του iefimerida φάινονται οι δύο κάτοικοι ακινητοποιημένοι και στο πάτωμα, ωστόσο ο ένας είναι ντυμένος. 

Φωτογραφίες στη συνέχεια εμφανίζουν τον ιδιοκτήτη να είναι ημίγυμνος και με τη μπλούζα στο κεφάλι του, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει ότι η αστυνομική βία είχε και συνέχεια.
«Αντιδρούσαν» η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο μεταφέρει την απάντηση της αστυνομίας:


Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου