Συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ατζέντα βρίσκεται το νομοσχέδιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει εμπόδια στην πραγματοποίηση διαδηλώσεων, πορειών και συλλαλητηρίων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει τονίσει πως η αστυνομία θα πρέπει να είναι ενημερωμένη για κάθε προγραμματισμένη διαδήλωση, ενώ η προαναγγελία θα πρέπει να φέρει και το όνομα του οργανωτή.
Στο τραπέζι μπαίνει και επίσημα το νομοσχέδιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, με στόχο την παρεμπόδιση συλλαλητηρίων και διαδηλώσεων. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» πως το νομοσχέδιο «θα ρυθμίζει πορείες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις».
Ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα πρέπει οι διαδηλώσεις να είναι προγραμματισμένες και η προαναγγελία της να φέρει το ονοματεπώνυμο του οργανωτή.
«Κάθε πορεία, συγκέντρωση ή διαδήλωση θα πρέπει να είναι προγραμματισμένη. Έτσι ώστε η Αστυνομία να είναι ενημερωμένη. Πρέπει επίσης η προαναγγελία να φέρει το όνομα του οργανωτή. Κάποιου υπεύθυνου. Με ονοματεπώνυμο. Και αναλόγως με τον όγκο της, είτε οι διαδηλωτές θα πορεύονται πάνω στο πεζοδρόμιο, είτε σε μια λωρίδα του δρόμου.
Είτε σε περιπτώσεις μαζικών διαδηλώσεων, όπως του Πολυτεχνείου, θα πορεύονται σε όλο το μήκος και το πλάτος του δρόμου ή της λεωφόρου. Με αυτόν τον νόμο προσδιορίζονται τα δικαιώματα, οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες. Ακόμα, με αυτόν τον νόμο θα ορίζεται ένας αστυνομικός ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στην Αστυνομία και τους οργανωτές».
«Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς» ξεκαθαρίζει ο Χρυσοχοΐδης
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, θα παρουσιαστούν επίσης τα νομοσχέδια για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης (Υπουργείο Εργασίας), για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
Θα γίνει η παρουσίαση του εγχειριδίου καλής νομοθέτησης: νομοπαρασκευστική μεθοδολογία και ανάλυση συνεπειών ρύθμισης (Υπουργός Επικρατείας) και η παρουσίαση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για το 2020 (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου).
Αναμένεται να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι δράσεις επιτάχυνσης (Υπουργείο Ανάπτυξης), αλλά και η σύσταση και συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή (Υπουργείο Περιβάλλοντος).
ΠΗΓΗ:ThePressProject
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου