Στην Κομισιόν το θέμα της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα από Αρβανίτη και Κούλογλου

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Στέλιος Κούλογλου και Κώστας Αρβανίτης, με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα αστυνομικής βίας στην Ελλάδα.

Στην ερώητησή τους οι δύο ευρωβουλευτές αναφέρουν σοβαρές υποθέσεις, όπως αυτή του ξυλοδαρμού του 11χρονου στο Μενίδι, του Δημήτρη Ινδαρέ αλλά και την επίθεση στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι από ακροδεξιά ομάδα.

Ολόκληρη η ερώτηση:

«Nέο περιστατικό αστυνομικής βίας σημειώθηκε χθες στην Αθήνα, όταν αστυνομικοί της ειδικής ομάδας ΔΙΑΣ ξυλοκόπησαν 11χρονο. Βίντεο στο διαδίκτυο δείχνει ότι το θύμα δεν είχε δώσει ούτε καν αφορμή. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η κυβερνητική πολιτική ενθαρρύνει τη βία και το κλίμα ατιμωρησίας των αστυνομικών οργάνων. Δράστης της χθεσινής επίθεσης εναντίον του 11χρονου είχε κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό ζευγαριού. Χθες ήταν επικεφαλής της ομάδας των δραστών.

Η ακροδεξιά, νεοναζιστική βία παραμένει ατιμώρητη. Τις προάλλες, Γερμανός δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε άγρια από ακροδεξιούς διαδηλωτές στην κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας. Παρά την πολυπληθή παρουσία της αστυνομίας, κανείς από τους δράστες δεν συνελήφθη.

Σε έφοδο για την εκκένωση ενός κατειλημμένου κτιρίου, (18/12) η αστυνομία κακοποίησε άγρια τον πατέρα και τα δύο παιδιά οικογένειας που κατοικεί δίπλα, τους συνέλαβε και τους φόρτωσε αστήρικτες κατηγορίες. Παρότι όλα τα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα καθώς και το βίντεο από το αστυνομικό drone αποδεικνύουν ότι η οικογένεια δεν είχε καμία σχέση ούτε συμμετείχε στην κατάληψη -όπως κατηγορήθηκε- η ηγεσία της Αστυνομίας, ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση κάλυψαν πλήρως τα αστυνομικά όργανα, υιοθετώντας τις εξωφρενικές κατηγορίες τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος επίτροπος

Ανησυχεί για την έξαρση της αστυνομικής βίας και μάλιστα κατά ανηλίκων και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου