Στη φυλακή επειδή μίλησε στο Facebook για εκδίκηση

Νεαρή κοσσοβάρα συνελήφθη και κρατείται με εντολή αντιτρομοκρατικής, γιατί χαρακτήρισε έγκλημα την δολοφονία Σολεϊμανί και δικαιολόγησε την εκδίκηση.
Σε 30 ημέρες κράτηση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας και σε απόλυτη απομόνωση, μέχρι την τελική εκδίκαση της εις βάρος της μήνυσης, η οποία επιφέρει έως και πενταετή φυλάκιση, βρίσκεται η κοσσοβάρα πανεπιστημιακός Ικμπάλ Μπερίσα Χουντούτι, διότι «προέτρεψε σε τρομοκρατικές ενέργειες».

Η δίωξη και σύλληψη, που έγινε με εντολή της αντιτρομοκρατικής του Κοσσυφοπεδίου, στηρίχτηκε σε δημοσιεύματα της Δρ. Χουντούτι στο facebook που καταδίκαζαν τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί και δικαιολογούσαν την εκδίκηση.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Χουντούτι έγραψε στο facebook: «Δολοφονώντας τον νοικοκύρη του σπιτιού είναι σα να δολοφονείς όλη την οικογένεια, και τότε η εκδίκηση είναι υποχρεωτική και δε γνωρίζει σύνορα». Χαρακτήριζε δε τον ηρωικό στρατηγό ως «Μεγάλο Άνδρα».

Το κείμενό της αυτό- που τώρα έχει κατέβη από το fb- θεωρήθηκε αρκετό για τη δίωξή της από την αντιτρομοκρατική του Κοσσυφοπεδίου, η οποία δικαιολογήθηκε πλήρως από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που «στόλισαν» το σχετικό δημοσίευμα με παλαιότερη φωτογραφία της με τον πρώην πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ (ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ας σημειωθεί).

Το αυτόφωρο της Πρίστινας, όπου εκδικάστηκε αρχικά η υπόθεση, δέχθηκε ότι «η πρόσκληση για εκδίκηση αποτελεί προτροπή σε τρομοκρατικές ενέργειες».

Το Κοσσυφοπέδιο είναι δορυφόρος των ΗΠΑ και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του, μετά τη δολοφονία Σολεϊμανί, μόνο με του έλληνα πρωθυπουργού μπορούν να συγκριθούν. Συγκεκριμένα, ο κοσσοβάρος πρωθυπουργός, Ραμούς Χαραντινάζ, δήλωσε «το Κοσσυφοπέδιο στηρίζει πλήρως τις ΗΠΑ και το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα» και ο πρόεδρος Χασίμ Θάτσι αντιστοίχως είπε ότι «Στεκόμαστε μαζί με τις ΗΠΑ για να προστατέψουμε τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας».

Ήδη η Δρ. Χουντούτι ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας να απελευθερωθεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου