Ο Εισαγγελέας στη δίκη για τα στημένα είδε συμμορία αλλά ζητά παραγραφή και αθώωση Μαρινάκη

Την απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, στελεχών της ΕΠΟ, διαιτητών και ποδοσφαιρικών παραγόντων για τα αδικήματα της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων και της «συμμορίας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χαράλαμπος Λακαφώσης στη δίκη για τα στημένα ματς. Ο εισαγγελέας αναγνώρισε ότι υπήρξε συμμορία, ωστόσο υποστήριξε ότι η δράση της ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 και ατόνησε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ως εκ τούτου έχει επέλθει παραγραφή.
Στο πλαίσιο της δίκης των «28» για την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων, ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την αθώωση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τόσο για το ματς με την Βέροια, αλλά και για εκείνο με τον Ατρόμητο, όπως επίσης και άλλων 15 προσώπων που εμπλέκονταν στην υπόθεση. Αντίθετα, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή παικτών-παραγόντων της Βέροιας για ματς με τον Ολυμπιακό.

Για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικούς αγώνα ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή μόνο για δύο αγώνες: το Ολυμπιακός – Βέροια το 2013 και το Παναχαϊκή – Ολυμπιακός το 2012 (Κύπελλο). Για τον πρώτο ζήτησε να κριθούν ένοχοι ο πρόεδρος της Βέροιας Αρβανιτίδης, ο γενικός διευθυντής Λαναρής και οι παίκτες Μπάρμπας και Παυλίδης· για τον δεύτερο ζήτησε την ενοχή του διαιτητή Δημητρόπουλου. Ωστόσο, ο Χαρ. Λακαφώσης έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Για τους υπόλοιπους αγώνες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο ζήτησε την αθώωση όλων των εμπλεκόμενων καθώς δεν υπάρχουν, όπως είπε, βάσιμες ενδείξεις ενοχής.

Τέλος, σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ως προς την κατηγορία για σύσταση συμμορίας ενώ ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του αποδέχθηκε την ύπαρξη της, πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σαρρή (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θεόδωρου Κουρίδη (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Αρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννη Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπλ. πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκου Προύντζου (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Γιώργου Δούρου (πρώην αρχιδιαιτητής), Θανάση Μπριάκου (πρώην αρχιδιαιτητής) για αυτήν την κατηγορία, καθώς κατά τον ίδιο η δράση της ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 και ατόνησε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ως εκ τούτου έχει επέλθει παραγραφή αφού πρόκειται πλημμέλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου