Το "Τσακάλι", ο Γιωτόπουλος και η λογοκρισία της ΕΡΤ

Ήταν Τρίτη 4 Οκτωβρίου του 2005. Μετά από πολλές αναβολές ξεκινούσε μια νέα εκπομπή στο Πρόγραμμα της ΝΕΤ. Το FOCUS. Βασικός παρουσιαστής ο Γιώργος Κουβαράς και μαζί του ο Γιώργος Αυγερόπουλος, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Γιάννα Παπαδάκου. Ήταν τρείς μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ στο Λονδίνο και το περιεχόμενο της εκπομπής αποφασίστηκε  από τους συντελεστές να είναι η καταγραφή της ισλαμικής τρομοκρατίας με αποστολή του Φάνη Παπαθανασίου στη Μ.Βρετανία, η καταγραφή των παράπλευρων συνεπειών με τη δολοφονία ενός άτυχου βραζιλιάνου του Μενένεζ από την αγγλική αστυνομία και αποστολή του Γιώργου Αυγερόπουλου στο χωριό του στη Βραζιλία.
Στην ίδια εκπομπή για πρώτη φορά ο Γιώργος Κουβαράς αποκάλυπτε τηλεοπτικά  την άγνωστη μέχρι τότε απαγωγή και ανάκριση των Πακιστανών στην Αθήνα που συνέδεσαν μυστικές υπηρεσίες με το χτύπημα στο Λονδίνο (μετά από μήνες το θέμα μετέδωσε και το BBC δίνοντας τις διαστάσεις που ξέρουμε).
Η εκπομπή πέτυχε και δύο μεγάλες συνεντεύξεις.  Μία τηλεφωνική του  Αλέξανδρου Γιωτόπουλου από τον Κορυδαλλό που πήρε η Γιάννα Παπαδάκου  και μία γραπτή, από τον Κάρλος  «το τσακάλι», μέσα  από τις γαλλικές φυλακές, και την οποία πήραν ο Γιώργος και ο Μαξιμ Κουβαράς μέσω της δικηγόρου του. Η εκπομπή αυτή που σε άλλες τηλεοράσεις του κόσμου  θα διαφημιζόταν με πολλαπλά trailer βγήκε κουτσουρεμένη χωρίς τις συνεντεύξεις του Γιωτόπουλου και του Κάρλος. Κόπηκε στον αέρα. Ήταν η μεγαλύτερη υπόθεση λογοκρισίας της περασμένης διοίκησης της ΕΡΤ.
Το TRANSIT TV δημοσιεύει ολόκληρη την κομένη εκπομπή... σε πέντε μέρη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ 

ΒΙΝΤΕΟ 1   Το χτύπημα του Λονδίνου



ΒΙΝΤΕΟ 2 ΒΡΑΖΙΙΛΙΑ Συζήτηση στο Studio



BINTEO 3 Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ



ΒΙΝΤΕΟ 4 ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ



ΒΙΝΤΕΟ 5 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΑΡΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου