Ξεκινά διαδικτυακό φεστιβάλ «altcineAction!»

Ανανεωμένο, γεμάτο εκπλήξεις, μεγάλα βραβεία και μοναδικές ευκαιρίες για ταξίδια, γνώση και συνεργασίες, επιστρέφει για τέταρτη διαδοχική χρονιά το Διαδικτυακό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους για Σκηνοθέτες από τα Βαλκάνια «altcineAction!» που ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου. Οι διαδικτυακές προβολές θα διαρκέσουν επτά εβδομάδες και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου 2016, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Με την υποστήριξη του Creative Europe - MEDIA Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπουργείου Πολιτισμού, το «altcineAction!» καλεί σκηνοθέτες από την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Κροατία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, το Κόσσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, να παρουσιάσουν το έργο τους στο ευρύ κοινό. Παράλληλα, προσκαλεί όλους τους σινεφίλ του πλανήτη να ανακαλύψουν, να κρίνουν και να ψηφίσουν τις διαγωνιζόμενες ταινίες του φεστιβάλ.

Ειδικότερα, από την 1η Δεκεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανεβάσουν τη μικρού μήκους ταινία τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα του φεστιβάλ (http://www.altcineaction.com/), με την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί στο διάστημα Ιανουάριος 2013-Δεκέμβριος 2015, η διάρκεια της να μην ξεπερνάει τα 15 λεπτά, να έχει αγγλικούς υπότιτλους και ο δημιουργός της να μην έχει σκηνοθετήσει πάνω από μία ταινία μεγάλου μήκους. Η διαδικασία υποβολής θα γίνεται βάση προτεραιότητας, έως ότου συμπληρωθεί ο διαθέσιμος χρόνος του φεστιβάλ που παραμένει στα 480 λεπτά. Ήδη στα τρία χρόνια λειτουργίας του, το «altcineAction!» απαριθμεί πάνω από 6.200 εγγεγραμμένους χρήστες και 145 ταινίες από 13 βαλκανικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου