Ταχίρ Ελτζί: "Ιδού πως θα με δολοφονούσαν" -Video-

Ένα μήνα πριν από τη δολοφονία του από το τουρκικό παρακράτος ο δικηγόρος Ταχίρ Ελτζί μιλούσε στο Channel 4 για τα απειλητικά μηνύματα που λάμβανε με ακριβείς λεπτομέρειες για το πως σκοπεύουν να τον σκοτώσουν.





Εντωμεταξύ,έρευνα κατά αστυνομικού ξεκίνησαν οι τουρκικές αρχές, έπειτα από καταγγελίες πως απείλησε τη χήρα του Ταχίρ Ελσί, του δικηγόρου-ακτιβιστή που δολοφονήθηκε χθες Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Radikal, ο αξιωματικός G.E ανήρτησε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης απειλητικό μήνυμα προς τη χήρα του δολοφονημένου δικηγόρου, Τουρκάν Ελσί. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται την κατηγορία.
Την ίδια ώρα, πάνω από 500.000 Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στην κηδεία του Ταχίρ Ελσί, που ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιγιαρμπακίρ. Ο Ταχίρ δολοφονήθηκε, λίγο μετά το τέλος συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με συναδέλφους του και αφού είχε καλέσει τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και το PKK να παύσουν τις εχθροπραξίες για την ασφάλεια των κατοίκων της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου