Ο στρατός της Τουρκίας σκότωσε 110 Κούρδους σε 6 μέρες

Πάνω από 110 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν τις τελευταίες έξι ημέρες κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας στρατιωτικής επιχείρησης που εξακολουθεί να ενεργεί στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας..Πάνω από 110 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν τις τελευταίες έξι ημέρες κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας στρατιωτικής επιχείρησης που εξακολουθεί να ενεργεί στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

Η επιχείρηση, που γίνεται από τις ένοπλες δυνάμεις σε συνδιασμό με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, έχει κοστίσει την ζωή σε 110 ανθρώπους στις τάξεις του PKK, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τουλάχιστον δύο στρατιώτες και πέντε πολίτες έχουν χάσει την ζωή τους στις συγκρούσεις, τονίζει η πηγή.

10.000 άνδρες βρίσκονται σε κινητοποίηση και συμμετέχουν σε αυτήν την επιχείρηση που με απώτερο σκοπό να εκδιώξει τους Κούρδους μαχητές από τα αστικά κέντρα. Η επιχείρηση εστιάζει σε δύο πόλεις κοντά στα σύνορα Συρίας και Ιράκ, το Τζιζρέ και τη Σιλόπι. Σε αυτές τις δύο περιοχές της επαρχίας Σιρνάκ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας εδώ και ημέρες.

Περίπου 300 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είχαν επανειλημμένα δεσμευθεί να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις έως ότου η περιοχή να « καθαρίσει τους τρομοκράτες » .

Το PKK ξεκίνησε εξέγερση το 1984 και πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις. μήμα της Τουρκίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου