Κατά του Ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων η Μέρκελ

«Είναι απολύτως φυσιολογικό να διαφωνούν οι ηγέτες» υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος σχετικά με τα δημοσιεύματα ότι έχει συγκρουστεί με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.Ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες διαφώνησαν ως προς τον προτεινόμενο αγωγό North Stream II αλλά και την ασφάλεια των καταθέσεων των ευρωπαίων.

«Το North Stream είναι πρώτα από όλα ένα οικονομικό πρόγραμμα. Υπάρχουν επενδυτές για το έργο αυτό. Το ζήτημα τώρα είναι το πώς θα συνταχθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο. Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές για αυτό. Παράλληλα κατέστησα σαφές -όπως έκαναν και οι υπόλοιποι- την ευχή μου να βρεθούν λύσεις για το ζήτημα της Ουκρανίας» σημειώνει η Άνγκελα Μέρκελ.

Ένταση ανάμεσα στον Ματέο Ρέντσι και την Άγκελα Μέρκελ

«Μην μας λέτε ότι δίνετε το αίμα σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στην Άνγκελα Μέρκελ, κατά την Ευρωπαϊκή σύνοδο των Βρυξελλών, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
«Σήμερα είχαμε δυο συζητήσεις, ουσιαστικής σημασίας. Είπα στην καγκελάριο Μέρκελ πως όταν η Γερμανία παρουσιάζεται στην Ευρώπη ως δωρητής αίματος, στα μάτια της Ευρώπης δεν εμφανίζεται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο: το ότι κάνει, κανείς, λογικές ερωτήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός της Γερμανίας. Δεν πρέπει, αντιθέτως, ούτε να φανεί, κανείς, υποτελής, όπως μπορεί, ίσως, να μοιάσαμε στο παρελθόν», τόνισε ο Ρέντσι, μιλώντας στους Ιταλούς δημοσιογράφους.

«Οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συνδέονται με τις κυβερνήσεις, πρέπει να μειωθούν», τόνισε η Άγγελα Μέρκελ μιλώντας από το βήμα της Μπούντεσταγκ, λίγες μέρες νωρίτερα.

Η αμοιβαιοποίηση της έκθεσης των κυβερνήσεων σε οικονομικούς κινδύνους, συνέχισε η κ. Μέρκελ, διαμέσου ενός ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης των καταθέσεων «θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα». Για αυτό πιστεύουμε ότι είναι λαθεμένο και το απορρίπτουμε, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου