Αλέξης Γρηγορόπουλος: Φωτορεπορταζ - Η επέτειος της δολοφονίας - Πετροπόλεμος στην Πρυτανεία! Έκαψαν περίπτερο!


Μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η πορεία, που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι από τα Προπύλαια, ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, εκτός από δύο μικροπεριστατικά. Συγκεκριμένα, νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ στην οδό Ακαδημίας χωρίς να υπάρξει συνέχεια και λίγο αργότερα έβαλαν φωτιά στην τέντα περιπτέρου στην οδό Σταδίου, η οποία σβήστηκε αμέσως.

Στις 17.00 ξεκίνησε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων στα Προπύλαια.Συνεχίζονται, αλλά με μικρότερη ένταση, τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως γύρω από το Πολυτεχνείο. Νεαροί έχουν ανάψει φωτιές στους δρόμους και επιτίθενται με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περίπου 500 άτομα βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων, από όπου εξαπολύουν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.


Οι αστυνομικοί απαντούν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ έχουν γίνει είκοσι προσαγωγές και έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άτομα.


Σημειώνεται ότι το πρωί βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας περίπου 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη.


Επεισόδια έγιναν και στις πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στην Κομοτηνή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO TOY APE-MPE









































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου