Ένα βήμα πριν τον θάνατο ο απεργός πείνας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος

Χωρίς επιστροφή είναι πλέον η κατάσταση της υγείας του παλαιστίνιου δημοσιογράφου Mohamed al-Qiq που έπεσε σε κώμα μετά από την απεργία πείνας την οποία ξεκίνησε πριν 49 ημέρες, διαμαρτυρόμενος για την παράνομη κράτησή του από τις ισραηλινές Αρχές.
Δεμένος στο κρεβάτι με χειροπέδες στα πόδια και το ένα χέρι και έχοντας χάσει 22 κιλά ο Mohamed al-Qiq ο οποίος ήδη εδώ και αρκετές ημέρες είχε χάσει οποιαδήποτε δυνατότητα να μιλά ή να κινείται, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του μέσω του δικηγόρου του, έπεσε πλέον σε κώμα, με την κατάστασή του να μην είναι πλέον αναστρέψιμη.

Ο al-Qiq κατάγεται από το χωριό Dura κοντά στη Χεβρώνα και εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο σαουδαραβικό δίκτυο Almajd.

Στις 21 Νοεμβρίου του 2015 Ισραηλινοί στρατιώτες ανατίναξαν την μπροστινή πόρτα του σπιτιού του και τον προσήγαγαν «για ανάκριση» σε κέντρο κράτησης του Ισραήλ όπου και τον συνέλαβαν χωρίς να του απαγγείλουν οποιαδήποτε κατηγορία ή να τον παραπέμψουν σε κάποια δίκη για οποιοδήποτε αδίκημα, χαρακτηρίζοντας την παράνομη κράτησή του ως «διοικητική».

Τρεις μέρες αργότερα ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος ξεκίνησε απεργία πείνας απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του.




Το νοσοκομείο Εmek της πόλης Afula όπου βρίσκεται, ήδη έλαβε δείγματα αίματος ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει την δια της βίας σίτισή του, κάτι στο οποίο ωστόσο η ίδια η οικογένειά του αντιτίθεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από μια εβδομάδα οι Αρχές του Ισραήλ του είχαν προτείνει να τον αφήσουν ελεύθερο υπό όρους, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά, αποφασίζοντας να συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι τέλους, που όπως φαίνεται δεν είναι πλέον μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου