Μεταρρυθμίσεις και αξιολόγηση στο επίκεντρο της συνάντησης Σόιμπλε-Τσακαλώτου

Η διαπίστωση ότι το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής εξελίσσεται ικανοποιητικά, προέκυψε από τη συνάντηση εργασίας στο Βερολίνο, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. Σόιμπλε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, ενώ κοινή ήταν η θέληση των δύο πλευρών να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν το προσφυγικό/μεταναστευτικό, τόσο ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, όσο και ως προς την αναζήτηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων με επαρκή χρηματοδότηση.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα

Για «καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα», έκανε λόγο η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κ. Σόιμπλε, η συζήτηση αφορούσε το πού βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, με τον Γερμανό υπουργό να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα βήματα, το ένα μετά το άλλο.

Η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι κατέστη σαφές ότι δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους που ζητά η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου