Στο Eurogroup το Ασφαλιστικό

Τα βασικά σημεία του σχεδίου για το Ασφαλιστικό πρόκειται να παρουσιάσει στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σήμερα Πέμπτη, ο οποίος ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή περιοδεία του, συναντώντας τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε. Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι ίσως απαιτηθούν περαιτέρω μέτρα, τονίζοντας ότι οι διαβουλεύσεις θα είναι μακρές.Τα μέλη του Eurogroup αναμένουν τη μετάφραση του σχεδίου των 170 σελίδων, ωστόσο ευρωπαίος αξιωματούχος επισήμανε πως το ελληνικό σχέδιο είναι φιλόδοξο, αλλά τόνισε ότι είναι πρόωρο να εκφέρει κάποιος ολοκληρωμένη άποψη, καθώς λείπουν συγκεκριμένα στοιχεία και ποσοτικοποιήσεις.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ίσως απαιτηθούν περαιτέρω μέτρα, ενώ εκτίμησε ότι οι διαβουλεύσεις θα είναι μακρές.

Οι δανειστές αναφέρουν ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν πλήρη στοιχεία κοστολόγησης πριν καταλήξουν σε οριστική απόφαση για την πρόταση της κυβέρνησης. Κατά τις πληροφορίες αυτές, θα ζητηθεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πειστικότερο σχέδιο.

Δεν αναμένονται αποφάσεις

Η επίλυση του Ασφαλιστικού προβάλλεται ως προαπαιτούμενο από τους ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup δεν αναμένεται υιοθέτηση αποφάσεων σήμερα, αλλά ούτε και στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σε τρεις εβδομάδες.

Από εβδομάδα αρχίζει η αξιολόγηση

Εντωμεταξύ, η πρώτη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την έλευση των κλιμακίων των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Εκτός από το Ασφαλιστικό, στην αξιολόγηση περιλαμβάνονται ζητήματα όπως η διοικητική μεταρρύθμιση, ο τρόπος λειτουργίας του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και οι στόχοι του προϋπολογισμού 2016 και στόχος των δανειστών είναι να κλείσουν όλα τα θέματα μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου