«Ελέγχονται όλα τα δάνεια των ΜΜΕ»

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υπογράμμισε στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο» ότι «όλα τα δάνεια των ΜΜΕ ελέγχονται και είναι δουλειά της δικαιοσύνης να τελεσφορήσει αυτή η ιστορία. Αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβει για να προστατέψει κανέναν».
«Είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και όταν το νόμο τον παραβαίνουμε θα πρέπει να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες και αυτό ισχύει για τους πάντες. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται ή νομίζουν ότι βρίσκονται. Διότι ορισμένοι φαίνεται ότι νομίζουν ότι βρίσκονται τόσο ψηλά και ότι αντλούν και το δικαίωμα να κατασυκοφαντούν, να διαστρεβλώνουν, να λένε ψέματα», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας ερωτηθείς για την υπόθεση του κ. Ψυχάρη.

Ο ίδιος ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις αναφορικά με το κύκλωμα εκβιαστών είπε ότι η ΝΔ πρέπει να απαντήσει για τις αποκαλύψεις ότι μέλη του αυτού του σκοτεινού κυκλώματος συνδέονταν μαζί της.

Κληθείς να σχολιάσει την ερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με την οποία ζητεί να ενημερωθεί αν έχει υπάρξει επικοινωνία έστω και ενός μέλους αυτού του κυκλώματος με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε:

«Δείχνω κατανόηση, διότι η ερώτηση του κ. Αυγενάκη έχει κατατεθεί πριν από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Διότι αποκαλύπτεται, σε κύματα, ότι οι εν λόγω κύριοι είχαν σχέση μισθωτής εργασίας είτε με στελέχη της ΝΔ είτε με το κόμμα της ΝΔ. Ο κ. Αυγενάκης για παράδειγμα θα μπορούσε να μας διαφωτίσει τι είναι αυτή η ιστορία με τις 18.500 ευρώ το μήνα με τις οποίες φαίνεται να μισθοδοτείται ο κ. Μαυρίκος από το κόμμα της ΝΔ για να γράφει υπέρ της ΝΔ στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»».

«Εδώ θα σταματήσουμε να παίζουμε και είναι ανεπίτρεπτο να δέχονται με ευκολία κοινοβουλευτικοί να κολυμπούν στη λάσπη», είπε ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε πως «η ΝΔ αυτή τη στιγμή οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Αυτή η ιστορία δεν είναι απλή και δεν αφορά μια απλή πολιτική αντιπαράθεση. Εδώ φαίνεται ότι φαίνεται ότι έχει σπάσει το απόστημα ενός κυκλώματος πάρα πολύ σκοτεινού το οποίο διαρκώς βλέπουμε να αποκαλύπτεται στον Τύπο ότι συνδέεται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Δεν είναι ώρα ούτε για εντυπωσιασμούς ούτε για εξυπνακισμούς. Ο λαός χρειάζεται να μάθει την αλήθεια. Αυτή η ιστορία είναι εξοργιστική, είναι ακραία και βεβαίως ασύμβατη η λειτουργία αυτών των κυκλωμάτων με την πρόθεση της κυβέρνησης να επιφέρει συνολική κάθαρση στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, ο οποίος, από ότι φαίνεται, σε όλες τις κλίμακες, υποφέρει από διαφόρων τύπων φαινόμενα».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η κάθαρση στο χώρο της ενημέρωσης είναι μονόδρομος να προχωρήσει, όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση, αλλά και γιατί υπάρχουν και δυνάμεις υγιείς που θέλουν να μπει μια τάξη και ένα καθεστώς διαφάνειας.

Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τη ρύθμιση για το μητρώο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, την οποία η ίδια η ένωση των επιχειρήσεων μέσων διαδικτύων συμφωνεί με τη δημιουργία μητρώου. «Αν υπήρχε μητρώο, λαθρόβια διαδικτυακά σχήματα θα ήταν αδύνατον να έχουν πρόσβαση στη διαφήμιση του δημοσίου», δήλωσε ο κ. Παππάς για να προσθέσει πως ούτε η ίδια η κυβέρνηση περίμενε ότι τόσο γρήγορα θα επιβεβαιωνόταν η ανάγκη για μια τέτοια ρύθμιση όταν μιλούσε για τη νομοθετική της βούληση.

«Είναι προφανές ότι η πολιτική μας βούληση απορρέει και από το γεγονός ότι δεν έχουμε δεσμεύσεις», επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας σημειώνοντας πως αν είχε βγει στη δημοσιότητα ένα έγγραφο που αποκάλυπτε ότι κάποιος που καρπωνόταν κρατική διαφήμιση και ήταν μισθωτός του ΣΥΡΙΖΑ, τότε κάποια κανάλια τα οποία έχουν κάνει σημαία τους να μην γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, θα το πρόβαλαν από το πρωί ως το βράδυ.

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι μετά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, το επόμενο βήμα είναι η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών και μελετάται να προχωρήσει με κριτήρια μεταξύ των οποία πληθυσμιακά, οικονομικής ανάπτυξης ούτως ώστε να φτιαχτούν ποιοτικά και βιώσιμα σχήματα.

Ο κ. Παππάς ανάφερε κι ότι τα περιφερειακά κανάλια μπορούν να παίζουν κρίσιμο ρόλο για την περιφερειακή ανάπτυξη αλλά έχοντας το εκτόπισμα και την υποδομή για να παράγουν πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου