Να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα καλεί την ΠΓΔΜ η Αυστρία

Η ΠΓΔΜ «πρέπει να είναι έτοιμη να σταματήσει πλήρως την είσοδο μεταναστών στα σύνορά της» σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς που πραγματοποιεί επίσκεψη στα Σκόπια.«Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο έργο και σήμερα συμφωνήσαμε ότι η Αυστρία θα προσφέρει τη στήριξή της, όχι μόνο σε προσωπικό, όπως αστυνομικούς και στρατιώτες, αλλά και με εξοπλισμό» πρόσθεσε ο Κουρτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόφσκι δήλωσε ότι οι όποιες μελλοντικές ενέργειες θα αναληφθούν σε συντονισμό με άλλα κράτη του βαλκανικού διαδρόμου και θα αντικατοπτρίζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται στη Γερμανία, την Αυστρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταδίδει σχετικά το Reuters.

Η Αυστρία, η οποία δέχθηκε 90.000 αιτήσεις ασύλου πέρυσι, έχει θέσει «πλαφόν» στον αριθμό των προσφύγων που προτίθεται να υποδεχθεί την προσεχή τετραετία, ανακοινώνοντας ότι μπορούν να γίνουν δεκτοί φέτος 37.500 πρόσφυγες -λιγότεροι από τους μισούς αιτούντες άσυλο για το 2015. Συνολικά έως το 2019 η Αυστρία δηλώνει ότι θα δεχθεί 127.500 πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου