Τηλεδιάσκεψη Ομπάμα-Μέρκελ-Ολάντ-Κάμερον για τη Συρία

Στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, βρέθηκε η συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία.
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, Οι επικεφαλής των ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας κάλεσαν τα εμπλεκόμενα μέρη να εφαρμόσουν πιστά τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου από τη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας.

Και οι τέσσερις ηγέτες υπογράμμισαν ότι είναι επείγουσα ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και ιδίως στο Χαλέπι.

«Ανακοινώθηκε μια εκεχειρία η οποία θα πρέπει να τηρηθεί απαραιτήτως και, όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο», είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους μετά τη συζήτηση, διάρκειας μίας ώρας.

Σε δελτίο Τύπου, το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας διευκρίνισε ότι οι τέσσερις ηγέτες «επιθυμούν η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός να τεθεί σε ισχύ όσο το δυνατόν συντομότερα».

Σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων, «τόνισαν ότι θα παρακολουθούν πολύ στενά την τήρηση των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν την 11η Φεβρουαρίου από τη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας και ιδίως τον τερματισμό των αεροπορικών πληγμάτων από τη Ρωσία και το συριακό καθεστώς εναντίον θέσεων των οργανώσεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης κι εναντίον των αμάχων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου