Γενικό μπλακ-άουτ για το Ασφαλιστικό

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς τα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει γενική απεργία ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.
Στην απεργία συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ(επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ(έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.

Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Το απεργιακό σποτ της ΓΣΕΕ:




Το απεργιακό σποτ του ΠΑΜΕ:




«Η γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη θα είναι ένας μεγάλος σταθμός που θα βάλει σε νέα ανατρεπτική τροχιά όλο το πολιτικό σκηνικό και τις πολιτικές εξελίξεις», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης. Η ΛΑ.Ε. καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στη συμβολή των οδών Σταδίου και Σανταρόζα.

Καλέσματα από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ-ΑΑΣ

Στην απεργία «με πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος» καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στηρίζοντας την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση των Σωματείων, στις 10.30, στο Μουσείο.

Στο ίδιο σημείο, καλεί το Αναρχικό Μαύρο Μπλοκ, στις 11.00. Ιδια ώρα και σημείο αναφέρεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΛΑ-ΑΑΣ) καλεί στις 11.00, στη συμβολή των Χαλκοκονδύλη και Πατησίων.

Για την «αρχή των κινητοποιήσεων κατά της ασφαλιστικής “απορρύθμισης” που θέλει να επιβάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.», κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30, έξω από τα γραφεία της στην πλ. Καραϊσκάκη. Στην απεργία συμμετέχουν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ με κοινό κάλεσμα, ενώ οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ καλούν σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στην πλ. Κοραή.

Με σημείο συνάντησης τη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, στις 11.00, καλεί στην πανελλαδική απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.


Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία με βάση τις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ–ΕΟΠΥΥ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ). Κλειστά και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.


Κλειστά καταστήματα

Σε κλείσιμο των καταστημάτων τους προχωρούν επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ, ενώσεων που προγραμματίζουν προσυγκέντρωση στις 10.30 (Μητροπόλεως 42).

Αρτοποιεία αναμένεται να μείνουν κλειστά, ενώ, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι Επαγγελματίες Πωλητές Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) καλούν σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στην πλ. Κάνιγγος.

Κλειστά είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Το «παρών» στην απεργία δίνουν, μεταξύ άλλων, ΟΣΕΑΔΕ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μηχανικοί και φοροτεχνικοί. Πέραν της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις, οι δικηγόροι, υπενθυμίζεται, συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι έως την Παρασκευή.


Στην Αθήνα οι αγρότεςΕντωμεταξύ, στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων πραγματοποούν 24ωρη απεργία.

Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και του Πειραιά θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.

Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί και η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Ακυρώσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις. Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται την Πέμπτη λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου