Επίδειξη δύναμης από υπάλληλο σεκιούριτι του ΗΣΑΠ σε μετανάστη

Επιβάτιδα του Ηλεκτρικού κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο υπάλληλο σεκιούριτι του ΗΣΑΠ να απαιτεί από μετανάστη αφρικανικής καταγωγής να μεταφέρει την αποσκευή του στο τελευταίο βαγόνι του τρένου. «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ» λέει στον επιβάτη ο υπάλληλος. Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το περιστατικό και ζητεί απομάκρυνση του υπαλλήλου εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ
Ο υπάλληλος ζήτησε από τον επιβάτη να αλλάξει βαγόνι καθώς ισχυρίστηκε πως σύμφωνα με τον κανονισμό, οι αποσκευές πρέπει να βρίσκονται στο τελευταίο βαγόνι του συρμού. Όταν ο επιβάτης αρνήθηκε να το κάνει, ο υπάλληλος άρχισε να γίνεται επιθετικός λέγοντάς του μάλιστα πως «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ».

Τους τραμπουκισμούς του υπαλλήλου κατέγραψε άλλη επιβάτιδα η οποία υπερασπίστηκε τον αφρικανικής καταγωγής επιβάτη, τονίζοντας στον υπάλληλο πως δεν υπάρχει πουθενά κανονισμός για τις αποσκευές, ενώ ζήτησε να κληθεί η αστυνομία. Μετά την παρέμβασή της, το περιστατικό έληξε.


Απομάκρυνση του υπαλλήλου ζητεί η ΣΤΑΣΥ


Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας καταδικάζει το περιστατικό, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), της εταιρείας JCB με την οποία συνεργαζόμαστε, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου μας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου